Udruga mladih A3Boot je relativno nedavno osnovana udruga na inicijativu mladih i ambicioznih studenata sisačkog centra Fakulteta Organizacije i Informatike. Cilj udruge je promovirati poduzetništvo među mladima te ih upoznati sa različitim aspektima suvremenih informatičkih tehnologija, mogućnosti koje rad u istima pruža mladima, kao i izazovi istih. Sjedište Udruge je u Sisku, a svoje ciljeve i djelatnosti ostvaruje u prostorijama Kluba mladih Skwhat, Koordinacije udruga mladih Siska.

U protekle tri godine, angažirali smo se u poticanju proaktivnosti među mladom populacijom grada Siska, djelujući izravno kao sisački studenti stručnog studija PITUP na Fakultetu Organizacije i Informatike, doprinoseći time pojačanju pozitivne vidljivosti akademskih prilika među maturantima i studentima. Na našu inicijativu, pokrenuta je udruga studenata s misijom promicanja ICT-a i poduzetništva u akademskim i van-akademskim krugovima. Kao prva službena aktivnost udruge, organizirali smo prvi Dan karijera u Sisku, za maturante i studente stručnog studija te svu ostalu zainteresiranu sisačku mladež, koji je nadmašio očekivanja te okupio značajan broj sudionika, od čega je bilo 20 predstavnika raznih poslodavaca i poduzeća kojima su predstavljeni mladi grada Siska i potencijal zajednice, dok su mladima predstavljene mogućnosti unutar IT/ICT i poslovnog sektora, te FOI kao ustanova koja im nudi optimalna znanja za ovo područje.

Program 3. Dana karijera Sisak
PETAK 26.10.2018.
12:30 dolazak gostiju i predavača
13:00 otvaranje i pozdravni govori
14:00 CROZ (Kako današnji ozbiljni sustavi izgledaju poput haube)
15:00 Ekobit (Moj prvi posao ili kako sam zavolio .NET Core)
16:00 PAUZA
17:00 Undabot (Radni dan u životu programera)
18:00 Adecco (Osobni branding)
19:00 Apis IT

SUBOTA 27.10.2018.
10:00 ecx.io (Dev_intro@ecx.io – an IBM company)
11:00 SEDAM IT
12:00 uvod u panel
13:30 PANEL (Sisak kao Software City)
15:00 PAUZA
16:00 INFOBIP
17:00 Euroart
18:00 Imago
19:00 Huki

Tema panela: Sisak kao Software City
Panelisti: Hrvoje Prpić i Tomislav Bilić (Inchoo), Nikola Stolnik (Good Game Global), Goran Kovačević (Infinum), Grad Sisak, Euroart93

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here