Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja ugostila Hišu eksperimentov iz Ljubljane i na jedan dan postala centar znanosti

U potrazi da svoje učenike potakne na: radoznalost, postavljanje pitanja i traženje odgovora, oduševljavanje znanošću, motiviranje za učenje, te stvaranje kreativne okoline, Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja, nakon posjeta Hiši eksperimentov iz Ljubljanje pozvala je njihov mobilni tim da dođu u Petrinju i školu na jedan dan pretvore u centar znanosti.
Oko 430 učenika Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja i Područne škole Češko selo, te njihovih gostiju iz 1. osnovne škole Petrinja, Osnovne škole Jabukovac i Srednje škole Petrinja radilo je na šezdesetak eksperimenata i sudjelovalo na „dogodovštini“ pod nazivom Plinologija. Oduševljeni učenici su nakon nastave u školu doveli i svoje roditelje, te su zajedno radili na eksperimentima.
Pročelnik za Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije Darjan Vlahov posjetio je školu i pridružio se učenicima i učiteljima u eksperimentiranju.
Zamjenica gradonačelnika grada Petrinje gospođa Viktorija Kaleb nije krila oduševljenje viđenim i istaknula je da je Grad Petrinja – Grad prijatelj djece podržao ovaj hvalevrijedan projekt.
Ravnateljica ističe da je cjelokupno događanje svim učenicima bilo dostupno, tj. besplatno zahvaljujući pokroviteljima: INA – Industiji nafte d.d., Gradu Petrinji, Sisačko-moslavačkoj županiji, ABS-u Sisak d.o.o. i Elgradu d.o.o. koji su prepoznali da je najbolje ulagati novac u obrazovanje učenika, s nadom da će dio učenika u budućnosti postati znanstvenici i gospodarstvenici – nositelji razvoja Petrinje i Republike Hrvatske.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here