Piše:Miroslav Šantek  Cobra

Obilna kiša je prošle noći natopila petrinjske puteve i sokake, ali vjerojatno nije spriječila da neki dragi dragoj uleti u krevet dok dobuje kiša u ritmu tam – tama (rekli bi momci iz grupe Idoli).Voda koja je pala s neba je bila bitno manja od one količine koju je prognozirao medijski sveprisutni meteorolog Vakula, mada je mnoge krajeve zemlje (pogotovo uz obalu) pogodila velika olujna kiša. Nas je, čini se, bar zasada odlučila poštedjeti.

Toplo sunce se razlilo petrinjskim ulicama, ljudi su ponovno sjeli na terase kafića, dijelovi čopora pasa lutalica stacioniranih na području Kodrićevo se izležavaju na jutarnjoj toplini, još uvijek je izrazita južina u pratnji visokih temperatura na snazi – reklo bi se prelijepo proljetno, osunčano jutro.

Ali oblaci se ponovno skupljaju iznad grada. Ponovo će izgleda sasuti kišu i popuniti mnogobrojne rupe na petrinjskim cestama koje su već duže vrijeme rak rana za mnoge građane, a političari se baš kako njihov posao i zahtijeva prepucavaju oko te teme . Kažu, Petrinja je veliko gradilište i mora biti rupa na cesti dok se radi. Valjda to znaju i studentice koje preskaču i zaobilaze blatne rupe pune vode na putu do svog faksa ovog jutra krajem listopada.

Ali Idoli su zakon.

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here