Obilježen blagdan Svih Svetih

Povodom blagdana Svih svetih, danas 31. listopada 2018. godine, kod Središnjeg križa na groblju sv. Benedikt položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata te sve umrle građane Grada Petrinje.
Počast su odale brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, predstavnici političkih stranaka, predstavnici Grada Petrinje, zamjenica gradonačelnika Darinka Dumbovića, Viktorija Kaleb te Gradsko vijeće Grada Petrinje.
„Uoči blagdana Svih sveti prisjećamo svih naših poginulih, umrlih i svih ljudi koji su dali svoj život, trud, rad za nas te da im iskažemo jednu veliku zahvalnost. Sutra slavimo Svi svete, svatko od nas sutra ima imendan ujedno svakome i čestitam, a prekosutra ne slavimo Dan mrtvih kako naš narod obično kaže, nego slavimo Dušni dan to je velika razlika, tad se prisjećamo biti svih ljudi, a to je da svaki čovjek ima duh, dušu i molimo za te duše.
Na našem groblju sad sigurno leži puno neproglašenih svetaca koji neće nikada biti kanonizirani, ali koji su sigurno svojim dobrim i poštenim životom te čestitošću i moralnošću zaslužili vječni spokoj i mir.
Dobro je dolaziti na groblja, dobro se prisjećati svojih mrtvih te biti zahvalan jer svaki put kad čovjek dođe na groblje neminovno razmišlja i o svom životu i svojoj prolaznosti te se vraća na dvije najvažnije vrline, a to su zahvalnost i poniznost. Svima želim da u dobrim mislima i uz puno molitve, zahvaljivanja i poniznosti u krugu svoje obitelji proslave ova dva divna blagdana.“ – rekla je zamjenica Kaleb.
Kod Središnjeg križa molitvu je predvodio vlč. Josip Samaržija, župnik župe sv. Lovre.

tekst i foto:petrinja.hr

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here