Maraton „Sisak za Vukovar“

Autor: Marjan Gašljević
Nedavno smo Vas upoznali sa sisačkim biciklistima iz kluba „Kraljevi“ koji su nam tom prilikom, pored mnogih drugih aktivnosti, najavili biciklistički maraton „Sisak za Vukovar“.
Jutros u 8.00 sati ispred Sisačkog Autoprometa na put dug 273 kilometra krenulo je 12-ero biciklistica i biciklista u prvoj etapi do Nove Gradiške koja ukupno iznosi zahtjevnih 108 kilometara. Najmlađi u grupi je 18-godišnjak a najstariji nosi na leđima 50 godina.
Iako gusta magla koja se je i jutros spustila na Sisak nije obećavajuća za bicikliranje ipak je ekipa sretna i, naravno, uzbuđena kao i oni koji će ih cijelim putem pratiti – njihova logistika. Impresivan popis poduzeća i pojedinaca koji su dali materijalnu potporu ovom poduhvatu je povelik te jamči uspješan i „komotan“ put, iako u ovakvim i sličnim akcijama nikada nema „viška“ i svaka sitnica uvijek dobro dođe. Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvtske svakako je izazovno voziti i predstavljati se što za članove ove ekipe nije teško jer su i do sada poznati i priznati kao promicatelji sporta i visoke kulture ponašanja kako u prometu tako i u svakodnevnom životu.
Dolazak u Novu Gradišku bio je predviđen za oko 16.00 sati međutim nemilosredna magla pratila je uporne bicikliste i otežavala im cijeli put stoga je i došlo do manjeg kašnjenja što uopće ne umanjuje zadovoljstvo savladane prve etape puta.
Poslije okrijepe i odmora te potrebitih sitnih servisnih intervencija sutradan „Kraljevi“ nastavljaju put do Đakova koje im je cilj druge etape duge 105 kilometara. Nadaju se da će im vrijeme biti „milostivije“ s puno manje magle a i da će ih „pomilovati“ sunce.
Poslije Đakova pred njima je još 60 kilometara do Vukovara gdje bi trebali stići u nedjelju oko 12.30 sati.
Svaka pohvala na trudu i ideji mladih siščana uz pozdrav njima i zamolbu da prenesu pozdrave Vukovaru od građana Siska, a do tada im želimo lijepo vrijeme, i sretan put.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here