Doista, što se može nazvati srcem jednog grada iz pjesničke perspektive? Gradska knjižnica! Pogotovo ukoliko ta knjižnica ima tople i predivne djelatnice kao što to ima Narodna knjižnica i čitaonica Topusko.

Sinoćnji događaj u Topuskom će se dugo pamtiti. Zahvaljujući svestranoj umjetnici Marijani Petrović Mikulić i Siniši Matasoviću, gradska knjižnica je bila ispunjena gostima i pozitivnom energijom. Gostovali su pjesnici i prozaici sisačko-petrinjske scene: Ines Kosturin, Salih Kulović, Ivana Švragulja, Branko Tompić, Denis Vidović, Sanja Domenuš, Ljiljana Zorčić, Mario Lovreković, Siniša Matasović i Marijana Petrović Mikulić.

Pjesničku večer posjetile su korisnice lječilišta u Topuskom, a među njima se našla gospođa Branka Grakalić, pjesnikinja koja je goste počastila svojim stihovima na kajkavštini i čakavštini. Branko Tompić je gospođi Branki uzvratio na kajkavštini dok su ostali pjesnici oduševili svojim stilovima.

Čini se kako su pjesnici doista jedna velika obitelj koja se uvijek pronađe i svojim posebnim duhom donosi radost cijelom svijetu. Možemo zaključiti da je ovo tek početak suradnje s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Topusko, jer bila je to ljubav na prvi pogled.

Fotografije (i veliko hvala): Bernardo Klarić i Ljiljana Vengert, Topnet Topusko

M.L.L.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here