Đakovo – „Kraljevi“ na korak do Vukovara

Autor: Marjan Gašljević
Maraton „Sisak za Vukovar“ došao je na korak do Vukovara. Usprkos dosta teškoj etapi od Nove Gradiške do Đakova sisački biciklisti su rutu savladali prema planu došavši u Đakovo u predviđeno vrijeme. Nešto magle ali i više lijepog vremena omogučili su i uživanje u prekrasnim pejsažima Slavonije.
Kakvo bi to putovanje bilo da se na putu ne sretnu neki dragi ljudi. Tako je na ulazu u Đakovo bicikliste „presrela“ i knjhiževnica i liječnica Mirta Abramović darovavši svoju knjigu s posvetom „Kraljevima“. „Nestašno djetinjstvo“ doktorice Abramović svakako će, posebno najmlađim biciklistima „Kraljeva“ možda dati neku „ideju“ za trenutke kada ne budu „ozbiljni“ biciklisti i maratonci za neki nestašluk ili neku igru koju su djeca igrala u neka druga vremena bez gadegeta i televizije.
I moj dragi prijatelj Pavao Sočković iz Čajkovaca, slavonskog sela kroz koje su biciklisti danas provezli, pročitavši tekst na našem portalu nestrpljivo je čekao njihov nailazak. Na žalost, gostoljubiv kao i svi Slavonci, nije mogao počastiti „brzu“ karavanu već ih je samo pozdravio želeći im sretan put. Na koncu, kada bi i zastali kod Pave i svih drugih dragih ljudi put do Vukovara vjerojatno bi trajao i trajao pa i do proljeća.
Đakovo je tu, pod kotačima sisačkih biciklista. Slijedi odmor, sređivanje utisaka te nužne servisne intervencije. Potrebno se je pripremiti za sutradan za narednih 60 kilometara koliko se vozi do Vukovara i za ono najvažnije. Vukovar.
Svakako ovdje moram spomenuti i Sisačku udrugu za promicanje alternativne i urbane kulture kao suorganizatora ovog događanja koja je, nekako, ostala u sjeni biciklista a njihov doprinos ideji i sam Maraton svakako su vrijedni spomena i pohvale jer negiraju priče nekih krugova da mlade ne zanima Domovinski rat stoga skrećem pozornost i na njih te Vas pozivam da popratimo i događanja u njihovoj organizaciji kao i ideje koje proizilaze iz alternativne i urbane kulture koje, na neki nečin, stalno prisustvuje neposredno pred našim očima a ne zamjećujemo je.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here