Nakon promocije zbirke poezije Tvoj novi dečko održane 2. lipnja 2018. godine u prostorijama Matice hrvatske Sisak, Siniša Matasović napokon gostuje u Petrinji. Petrinjska promocija održat će se u četvrtak 15. studenog 2018. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja (Odjel za odrasle) s početkom u 19 sati.

O Siniši izdvajamo:
Rođen je u Sisku 1980. godine, studirao je i apsolvirao strojarstvo na Zagrebačkom sveučilištu. Piše poeziju, prozu, haiku poeziju, književnu kritiku te se bavi uredničkim radom. U sisačkom ogranku Matice hrvatske moderira i vodi poetska okupljanja pod nazivom Stihovnica Siska, aktivan je i kao zamjenik glavne urednice časopisa Riječi i stručni je suradnik za područje književnosti pri Sisačkoj udruzi za promicanje alternativne i urbane kulture – SUPAUK. Sudionik je raznih domaćih i inozemnih festivala i manifestacija, član je Matice hrvatske i Društva hrvatskih književnika. Pored zbirke poezije Tvoj novi dečko, Siniša je izdao zbirku poezije Sisak se uspješno pretvara da spava (2015.) i roman Nećak (2016.).

Kao glazbeni gost najavljen je Ivan Novak, akademski slikar – grafičar te član sisačke klape Kolapjani koji je nebrojeno puta nastupao sa Sinišom i mnogim pjesnicima hrvatske scene.

Siniša Matasović: Zagledavanje

Gledam ga kako leži na asfaltu
nacrtan kredom, policijskom, bijelom –
tvoj novi dečko

A sve je za njega moglo poći drukčije
da se zagledao u nečiju tuđu
bivšu djevojku

Za PS-Portal: Mario Lovreković – Lovra

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here