Pet godina od smrti Željka Nenadića-Bepsa: Na groblju sv. Benedikta vijenac prijatelja i suradnika

Nadomak središnjeg križa groblja sv. Benedikta u Petrinji, na mramornu grobnicu Željka Nenadića-Bepsa (1953.-2013.), na petu godinu njegove smrti danas, 15. studenoga poslijepodne skupina prijatelja i suradnika položila je vijenac svježeg svijeća.
– Nosimo ga u trajnom sjećanju i njegujemo živi spomen, a vrijeme će pokazati koliko je bio velik i uspješan. Njegovi projekti sada se realiziraju u Petrinji, bolest ga je uzela prerano- kazao je Mihael Jurić, predsjednik Gradske organizacije HDZ Petrinja.
–Okupljao je, savjetovao i usmjerava nas mlade u politiku i menadžment. Bio je vizionar, tome nas je učio- u ime prijatelja i radnih suradnika dodao je Stjepko Zelić.


Nakon teške bolesti u 61. godini, 15. studenoga 2003. u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu preminuo je Željko Nenadić, predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Petrinja i do lokalnih izbora u svibnju iste godine gradonačelnik Petrinje. Rođen je 22. kolovoza 1953. u Perušiću. osnovnu školu, Gimnaziju i Pedagošku akademiju završio u Petrinji, a na Pedagoškom fakultetu u Rijeci stekao zvanje profesora matematike i fizike. Od 1997. do 2001. bio je zamjenik župana Sisačko – moslavačke županije, od 2003.- 2007. zastupnik u Hrvatskom saboru, a gradonačelnik Petrinje od 2009. do 2013. Kao hrvatski branitelj 1991. bio je član Kriznog štaba Ministarstva prosvjete i kulture i zapovjednik 3. satnije 74. samostalnog Petrinjskog bataljuna.

Od 1992. – 1993. godine u 12. domobranskoj pukovniji Petrinje, bio je pomoćnik zapovjednika za logistiku i od 1994. – 1995. savjetnik za logistiku, zborno područje Zagreb. Bio je predsjednik Nadzornih odbora tvrtki u većinskom vlasništvu RH i vanjski i stručni suradnik konzultantskih tvrtki s naglaskom na poslovni plan i raspolaganje ljudskim resursima. Obnašao je dužnosti ravnatelja Doma umirovljenika u Petrinji i Lječilišta Topusko. Petrinjcima je poznat i kao vrstan sportaš, više godina aktivno je igrao rukomet, bio je član Hrvatskog rukometnog saveza i RK Zagreb-CO. ( A.P.)

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here