Nije tajna da se između sisačkih i petrinjskih pjesnika rodila nevjerojatna povezanost te neraskidiva ljubav, a sinoćnja promocija Siniše Matasovića je samo potvrdila izrečeno. Zahvaljujući Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja, Siniša je još jednom promovirao svoju zbirku slam poezije „Tvoj novi dečko“.

Malo je reći da je promocija bila uspješna; bila je posebna. Prvi prah magije bacio je Ivan Novak izvedbom pjesme „Kad bih bio drvosječa“ Crvenih Koralja, simpatično aludirajući na vanjski izgled Siniše Matasovića koji je potom krenuo s čitanjem svojih izuzetno šaljivih i pažljivo osmišljenih stihova. Ubrzo je svima postalo jasnije što je točno slam poezija, buntovna i iskrena poezija koja govori bez cenzure i kompromisa, jer se Siniša potrudio pojasniti korijene i smisao slam izričaja.

Red glazbe, red poezije, ozarena lica prisutnih, a zatim maleno iznenađenje. Prisutni pjesnici su dobili izazov: čitanje stihova samog autora. Led je probila Ines Kosturin, a uslijedili su: Sanja Domenuš, Aleksandar Marković, Ana-Marija Borić, Denis Vidović te Gordana Ross koja je svojim načinom čitanja oduševila Sinišu i time zaslužila čitanje čak dvije pjesme. Kako to obično biva u Petrinji, uslijedilo je gostoprimstvo uz domjenak, razgovor i upoznavanje s autorom. Fotografija ravnatelja GKČ Petrinja Ante Mrgana i Siniše Matasovića vrišti samo jedno: Ljubav na prvi stih.

Eto koliko je potrebno za sreću. Pjesnici doista pokazuju kako bi svijet trebao funkcionirati. Peace, love and understanding je čarobna formula. Nema mržnje, zavisti, ljubomore, suprotnosti, ljudske gluposti, nasilja; dovoljno je biti čovjek i ne suditi čovjeku pored sebe. Život je kratak, međutim pjesnici ga čine vječnim.

Mario Lovreković – Lovra
Foto: Gordana Dumbović, Ana-Marija Borić, Ines Lovreković

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here