Sisački dječji vrtići u školi klizanja

Autor: Marjan Gašljević
Dok smo danas oko podneva sjedili u „loži“ sisačke „Ledene“ ispijajući kavu i promatrajući dječicu dječjeg vrtića „Sisak novi“ kako pokazuju što su naučili u desetodnevnoj Školi klizanja pitajući se da li ijedan grad u Hrvatskoj ima slično ponuditi svojim vrtićancima. Danas je, naime, zadnji dan Škole klizanja za ovu grupu djece, a djeca će sutradan roditeljima i svima koji dođu u Ledenu dvoranu pokazati što su naučili u ovih deset dana Škole klizanja.
Pored tradicionalne Škole plivanja u organizaciji i provedbi sisačkog ŠRC-a koju redovito prolaze svi izlazni vrtički uzrasti ove godine je ŠRC drugi put organizirao Školu klizanja. Škola klizanja za predškolske uzraste traje deset dana po jedan sat dnevno, a odobrenje za provođenje škole Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dalo je Odobrenje za provođenje škole klizanja za predškolske uzraste sisačkom hokejaškom klubu KHL Sisak čiji su volonteri pod vodstvom licenciranog trenera Matea Lončara i uz pomoć stručnih zaposlenika ŠRC Sisak proveli školu klizanja.
Dvotjednu Školu klizanja danas su završili vrtićanci Dječjeg vrtića „Sisak novi“ koji su klizali u tri grupe koje su ukupno brojale 195-ero djece. Idući tjedan Školu klizanja pohoditi će vrtičanci Dječjeg vrtića „Sisak stari“ kojih je 224-vero djevojčica i dječaka. Sam broj djece govori o velikoj odgovornosti koju nose organizatori ali i provoditelji Škole kao i tete koje sve vrijeme brinu i paze na djecu. Sav trud oko dovođenja djece, njihovog oblačenja i vezanje klizaljki i kaciga se isplati kada na kraju škole možemo uživati u njihovom klizanju. Za ovu godinu, pored klizanja, treneri su djecu poučavali i osnovama plesa na ledu što je jedna dodatna dimenzija ljepoti klizanja. Pravo je zadovoljstvo gledati neke malce koji su postali pravi mali virtouzi klizačkog športa. Ostaje nam samo vjerovati da će i nastaviti napredovati u klizačkim vještinama te postizati rezultate kojima će sutra i promovirati svoj Grad.
Roditelji i svi dobronamjerni koji sutra od 10.00 do 12.00 sati svrate u Ledenu dvoranu moći će uživati u vještinama ovih malih, sada već mogu kazati, klizača u svladavanju prepreka na ledu, slobodnom klizanju ali i u plesnoj koreografiji na ledu koju su zajedno sa svojim trenerima pripremili za Vas. Svakako da, poslije viđenog, moramo zahvaliti Mateu, Tici, Buci, Kristini, Nikolini, Marku (ma neka oprosti nekoga sam sigurno zaboravio) i vrijednim zaposlenicima ŠRC-a Sisak na strpljivosti i trudu ne samo oko treniranja već i na svim njihovim osmijesima i poticajima te tješenju i brisanju pokoje suze poslije padova i ponovnog dizanja i svladavanja „zločestog“, sklizavog leda.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here