Udruga „Zibel“ u akciji ispunjenja obećanog

Autor: Marjan Gašljević
Ako je tko pomislio da je Udruga „Zibel“ posustala u svojim akcijama jako se je, na sreću, prevario. U svojevremenoj akciji uređenja učionice na otvorenom u Osnovnoj školi „Viktorovac“ vrijedni članovi Udruge obećali su uređenje i opremanje kabineta za informatiku u školi. Kako je, u međuvremenu, slijedom kurikularne reforme osnivač škole uredio i opremio informatičku učionicu vrijednu, kako nam reče ravnateljica škole, oko 300 tisuća kuna članovi udruge usmjerili su svoje aktivnosti u drugom smjeru. Informatička učionica, namjenjena je, naime, za učenike viših razreda stoga su članovi udruge odlučili kupiti tri prijenosna računala (laptopa) te ih darovati školi što su danas i učinili.
Darovana prijenosna računala namijenjena su učenicima od 1. do 4. razreda te će ih moći koristiti u knjižnici gdje će im biti na raspolaganju ali će se koristiti i u nastavi gdje će, uz projektor, poslužiti za različite prezentacije i kao pomagalo u učenju i radu.
Prijenosna računala je od predsjednika udruge Dominika Tomljanovića preuzela ravnateljica OŠ Viktorovac gospođa Prelošćan uz prisustvo učenika nižih razreda koji su zahvalili na daru i posebno pozdravili članove Udruge. Nije naodmet pripomenuti da su većina ovih učenika česti sudionici akcija Udruge „Zibel“ koji uvelike čine njihovi roditelji pa oni od svog najranijeg djetinjstva uz njih uče vrijednosti koje promiče ova Udruga.
Učenici OŠ Viktorovac danas spominju i grada heroja Vukovara u čiji su spomen na platou pred školom iscrtali Vučedolsku golubicu i natpis „Vukovar“ te, razred po razred, uz podsjećanje na događaje od tog dana u gradu Vukovaru, zapalili lampione i na taj način obilježili „Dan sjećanja na Vukovar“.
Kako na početku kazah Udruga „Zibel“ nije mirovala sve ovo vrijeme i iza njih su mnoge male ili veće akcije o kojima nismo previše pisali i ako smo na početku Zibelskog ljeta predstavili program i hodogram događanja koje je stalno. Isto tako možemo i dalje očekivati neka nova događanja i akcije o kojima predsjednik Udruge Domac šuti i samo se tajanstveno smješka. Danas mu je smješak na lice izvukla i činjenica da je „namještaj“ koji je udruga izradila za učionicu u prirodi preseljen u foaje škole da bi se što bolje očuvao ali i koristio obzirom da je vani, na mjestu gdje je bio i namjenjen, bio izložen neodgovornom djelovanju osoba koje, očito, baš ne žele dobro svojoj četvrti i svom gradu što je, pak, druga strana medalje i tužna činjenica da „jedni grade, drugi razgrađuju“. Mora li to uvijek biti tako?
Učenicima i njihovim učiteljima i profesorima u OŠ Viktorovac želimo uspješan rad kako na novim računalima tako i općenito uz ponuđeno naravoučenje „dobro je činiti dobro.“

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here