Pjevački zbor Lira održao izvještajno-izbornu skupštinu: Potvrđeno dosadašnje vodstvo, s predsjednicom Ivančicom Malović

Predsjednica Ivančica Malović, zamjenica Božena Božić, tajnica Ivana Brebrić, blagajnica Zora Vujić- novo je i ujedno staro vodstvo Pjevačkog zbora Lira iz Petrinje. 20 članica ovog društva jednoglasno je povjerenje za iduće tri godine dalo svojim dosadašnjim čelnicama, a potvrđeno na sinoćnjoj godišnjoj izvještajno-izbornoj skupštini.
– Mi smo mala raspjevana udruge s godišnjih 10-12 nastupa uz izvođenje petrinjskih i starogradskih pjesma i evergrina. Ne odlazimo na natjecanja, nego sudjelujemo u glavnim gradskim i crkvenim kulturnim manifestacijama, a povezane smo prijateljski i obiteljski, sastajemo se i izvan zborskih obveza. Domu za starije i nemoćne osobe, u kojem za probe koristimo njihovu prostorija, odužujemo se više puta za razne prigode- rekla je nova-stara predsjednica I. Malović. Ovo joj je već šesti mandat, neprekidno je predsjednica zadnjih 15 godina.
PZ Lira i nadalje će moći koristiti domsku dvoranu, obećala im je ravnateljica ustanove (i predsjednica Gradskog vijeća Petrinje) Magdalena Komes, a svoju obvezu nastavit će ostvarivati i Grad Petrinja. To je obećanje gradonačelnika Petrinje, saborskog zastupnika Darinka Dumbovića, uz pohvalu Liri na njegovanju petrinjskog glazbenog duha, zaštiti kulturnog štiha i čuvanju lokalne tradicije.
Iz gradske blagajne dobivenih 5000 kuna godišnje ovaj zbor potroši za naknadu svojoj glazbenoj voditeljici, a za ostale zajedničke potrebe koristi se redovna članarina od po 25 kuna mjesečno – kazala je blagajnica Z. Vujić.
Nakon više mjeseci izostanka zbog bolovanja, skupštini je nazočila glazbena voditeljica Luana Komlinović i najavila skori povratak, ali sada kao nova umirovljenica.
Na izborno-izvještajnoj skupštini članice Lire nisu zborski zapjevale, ali su se proveselile i naplesale uz poznati glazbeni petrinjski duo Marijan Augustić-Manjuso i Vilko Franjić-Điba.
U programu nadolazećih dana Adventa u Petrinji svoje mjesto imat će i ovo društvo, potvrdila nam je I. Malović.
Novinar: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here