Na Sisačkoj grabi je u srijedu bilo doista zanimljivo. Naime AK Sisak je orgnanizirao svoju četvrtu “Sisačku desetku” utrku na 10 km. Zahvaljujući našim sportskim prijateljima iz Bosne i Hercegovine, trka je dobila međunarodni karakter što nam je doista drago. Iskoristit ću priliku i na ovaj način se u ime kluba zahvaliti svim natjecateljima, gledateljima koji su unatoč dosta prohladnom vremenu “muški bodrili sve natjecatelje”. Prije glavne utrke priliku za pokazati svoje trkačke mogućnosti su dobili najmlađi članovi koji su trčali jedan krug, znači 1 km… Iz onoga što smo vidjeli između 20 tak djevojčica i dječaka, potpuno je jasno da se za budućnost atletike ne moramo brinuti. Naravno, nervozni roditelji su sa oduševljenjem pratili vlastitu djecu i bila je to samo jedna u nizu krasnih slika koje smo mogli vidjeti. Kružilo se po grabi deset krugova i vjerujem da je to nekima od više od 50 sudionika bilo dodatno psihološko opterećenje, no unatoč svemu bilo je tu dosta zanimljivih priča…
Najmlađi sudionici glavne utrke su Matko Krakar, dječak koji je lakoćom pobjedio svoju majku Maju Krakar… Matko je ovo druga desetka a njegovom prijatelju Dariu Vegh, koji mu je cijelo vrijeme pravio društvo je ovo prvo “maratonsko iskustvo”. Dečki, čestitam vam. Obitelj Kostelac, Branku… inače uvjerljivu pobjednicu trke i Alena, koji je i ovog puta briljirao, došli su bodriti… mama, tata, djeca… Mnogi parovi, poput bračnog para Šušek su zajednički istrčali svoje desetke, Marija Dubičanac i Ivan ovog puta nisu htjeli zajedno trčati, Marija je za partnericu uzela Martinu Marton… Ivane, ja bih se zabrinuo. Moj frend iz Bihaća Adis Jusic je došao bez sata i kako on kaže : “Trčao sam napamet” i tako trčeći napamet… srušio svoj osobni rekord. Neko od ozbiljnih trkača poput Alena Cicka su ovu noć shvatili kao zajebanciju i tako to i odradili… Neki drugi, poput Ivice Špiljara su skinuli svoj PB na 10 km….
Obitelj Bakšić je već odavno dokazala svoju kvalitetu. Svi doista izvrsno trče, osim tate koji je nedavno istrčao svoj prvi maraton u životu. Goran Bakšić polako dokazuje svoju sportsku zrelost i bez obzira na neke probleme, uvjerljivo je pobjedio. Iskrene čestitke. No prije godinu dana sam gledao na Mladosti njegova brata Marijana, koji je ovog puta došao četvrti, ali je već tada nagovjestio svoje mogućnosti. Davor Damjanović je standardno dobar, no kako mi i sam kaže : “Drago sve teže i teže mi padaju ove brze trke”….
Moram priznati da me posebno veseli činjenica da sam na stazi vidio jako puno djevojaka, mama koje su jako dobro trčale.. Ispričavam se što im ne navodim imena jer ih jednostavno ne poznam, no cure, mame, hvala Vam što ste došle na utrku. Vidio sam među vama jako puno budućih polumaratonki. Slobodno se javite u klub. Kakva bi to trka bila da nema graha ili gulaša, neki poput “starog Miksa” su me pitali za pivu no nažalost Predsjednik kluba prof. Mrgan i ja ne pijemo i zaboravili smo na to. Naš Marko Rafaj je na grabi tu noć proslavio trčeći svoj rođendan,neki sudionici su trčali u hokejaškim dresovima, meni je to bilo simpatično, nadam se da im nije bilo vruće……
Uglavnom, kao što vidite, jedan doista zanimljiv sportski događaj, kao uvod u naš prvi Sisački polumaraton, koji će se održati 26.05.2019 i svi vi koji ste trčali ovu desetku, počnite se pripremati za polumaraton…. A oni koji su uvjereni da je to previše za njih, imat će priliku trčati na 5 km….
Za PS portal Drago Miličić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here