Prijateljstvo dugoselskih te sisačkih i petrinjskih pjesnika na jednu je večer Pizzeriju Klobuk pretvorilo u čarobnu kuću stihova. U subotu 24. studenog održana je druga promocija zbornika Dok vlakovi prolaze u kojem su zastupljene pjesme čak pedeset autora iz Dugog Sela, Zagreba, Siska, Petrinje, Splita, Velike Gorice i Rijeke. Petrinjci su srdačno dočekali goste te ih počastili domaćom rakijom kako bi se dobro zagrijali prije početka programa kojeg je obilježila ugodna glazba i glas Ivana Novaka.

Prije početka programa okupljenima se obratio Predrag Topić, ravnatelj GK Dugo Selo te rekao nekoliko riječi o nastanku zbornika, a zatim je pozdravio Antu Mrgana, ravnatelja GKČ Petrinja s kojim je izmijenio ukoričene darove.

Pjesnici su svoje pjesme čitali u dva kruga, a sudjelovali su: Bruno Šantek, Želimir Novak, Dragica Šimić, Slavica Mamić, Predrag Topić, Dragan Mijatović, Aleksandar Marković, Ivana Švragulja, Ines Kosturin, Siniša Matasović, Jasna Kapelec i Mario Lovreković.

Da je večer naposljetku bila ugodna i uspješna dokazuje sudjelovanje gostiju koji isprva nisu bili planirani u programu. U jednom trenutku pozornicu je preuzeo Luka Mičanović koji je oduševio svojim vokalnim sposobnostima te umijećem sviranja gitare, što su gosti nagradili velikim aplauzom. Zatim se pjesnicima pridružila Bogdana Valla, gospođa koja piše poeziju i nikada do tada nije imala javni nastup. Nakon čitanja prve pjesme publika je tražila još i time dokazala da Bogdana svoje stihove ne bi smjela čuvati samo za sebe i uži krug prijatelja, već bi ih trebala slobodne pustiti u svijet.

Druženje se nastavilo do ponoći, a dogovori oko novog susreta već su započeli, jer pjesnicima nikada dosta druženja, glazbe i pisane riječi.

Mario Lovreković – Lovra

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here