1.prosinac je Dan starijih osoba Sisačko-moslavačke županije: Godišnji susret održan u Topuskom, među sudionicima i Petrinjci

Prvi prosinca Dan je starijih osoba Sisačko-moslavačke županije, utemeljen je za vrijeme mandata županice Marine Lovrić, nastavila ga je i HDZ-ovska vlast, a uz pokroviteljstvo sadašnjeg župana Ive Žinića zadnje četiri godine obilježava se masovnim susretom umirovljenika u Topuskom. Ovogodišnji je proslavljen jučer, uz dolazak 350 članova iz 13 udruga Matice umirovljenika, kojima je do zajedničkog objeda i plesa do pred večer dano na volju – besplatno kupanje u zatvorenom i otvorenom bazenu, kartanje, čitanje tiska, obilazak kompleksa Top termi ili šetnja po zubatom suncu hladnog kasnojesenskog dana.
– U Matici SMŽ učlanjeno je 3700 članova u 13 udruga i sve su ovdje zastupljene. Autobusima su organizirano doputovali iz Lipovljana, Novske, Kutine, Popovače, Siska, Sunje, Lekenika, Petrinje, Gline i Dvora. Ovim zajedničkim druženjem ostvarili smo godišnji plan, koji je obuhvatio 23. susrete kulturnog stvaralaštva, održanih u Jasenovcu, 15. sportske igre u Kutini i pozivnim sudjelovanjem društava za druženje u Lipovljanima. Sve ove aktivnosti financira županija – kaže Josip Vrbanac iz Gline, predsjednik županijske Matice umirovljenika.
Među sudionicima u Topuskom bili su i umirovljenici iz udruge u Petrinji, predvođeni svojom predsjednicom Rezikom Bibom Krolo. Naši su sudjelovali u svim ovogodišnjim županijskim aktivnostima i programima Petrinje, a do konca godine još će jednom u javnost grada. Na prosinačkom Božićnom sajmu Tominje 2018. u gradskom parku imat će svoj vlastiti izložbeno-prodajni štand suvenira i prigodnih ukrasa za blagdanske dane.
Petrinjce i sve ostale okupljene pozdravio je, poželio veselu zabavu i čestitao predstojeći Božić i Novu godinu, pokrovitelj župan Ivo Žinić, uz najavu kako će Županija i nadalje financijski podupirati ovakve susrete generacije treće dobi.
Tradicionalnom završnom godišnjem druženju umirovljenika Matice SMŽ nazočili su još i načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić i novoimenovani ravnatelj Top termi Domagoj Mosler. (A.P.)

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here