PS-Portal: Kada Vas je počela zanimati glazba, odnosno kada ste prvi put uzeli gitaru u ruke?

Vladimir: Još u osnovnoj školi. Počeo sam negdje u 4. razredu u tamburašima, zatim sam pohađao satove klavira, a negdje u 7. razredu sam već započeo sa gitarom i prvim bendovima.

PS-Portal: Niste pohađali glazbenu školu, samouki ste, skladate, pišete tekstove, radite aranžmane. Kako se osjećate dok stvarate vlastite pjesme?

Vladimir: Nešto kratko sam pohađao satove klavira, ali sve ostalo manje-više sam. Doduše, dosta sam naučio gledajući druge koji se time bave. Stvaranje pjesama je svakako zanimljiv osjećaj, samo se tu često izmiješaju osjećaji nezadovoljstva, nesigurnosti, depresije, ali u konačnici neopisiva radost kada stvari dođu na svoje i sve zazvuči onako kako je zamišljeno.

PS-Portal: Kako je prihvaćena pjesma „Stare navike“ koju ste napisali za grupu Pirati?

Vladimir: Pjesma je odlično prihvaćena i dosta pozitivnih komentara stiže, moram priznati zadovoljan sam, a s obzirom da su danas trendovi takvi kakvi jesu ova pjesma malo iskače i samim time će trebati vremena da ostvari pravi rezultat, ali vjerujem da će zato i potrajati.

PS-Portal: Guši li Vas svakodnevica u smislu inspiracije i slobodnog vremena za stvaranje?

Vladimir: Vremena je sve manje, ali to je normalno kada dođe obitelj, posao i ostali angažmani. Ponekad teško nađem vremena za autorstvo, ali najčešće inspiracija dođe svugdje samo ne u studiju, tako da pokušavam u svakodnevnom životu iskoristiti svaki trenutak kada mi nešto kreativno padne na pamet.

PS-Portal: Od ožujka 2016. živite u Velikoj Gorici s obitelji. Da li Vam je to preseljenje više otvorilo put prema Zagrebu, odnosno glazbenom tržištu?

Vladimir: To mi je uvelike olakšalo jer mi je sve puno bliže i vrijeme koje sam gubio na putovanje sada koristim za druge stvari. O glazbi da i ne pričam, lakše dolazim do novih ljudi.

PS-Portal: Koji su Vaši glazbeni favoriti?

Vladimir: Pa ima ih iz raznih žanrova, ali neki od njih su Oliver, Vlado Georgiev, Eros, Simply Red, Dire Straits, Pink Floyd…

PS-Portal: Kada bi mogli živjeti samo od glazbe, da li bi mogli reći da živite svoj san?

Vladimir: Vjerujem da bi, ali kada bi živio od svoje glazbe, ne od tuđe 🙂

PS-Portal: To u potpunosti razumijemo :). Kakav je život glazbenika u Hrvatskoj, ukoliko nisu članovi šire obitelji Huljić?

Vladimir: Ako želite zaraditi novac, ima prilike za to, ali ne i puno izbora. Svirate ono što donosi dobre novce i ima definitivno načina da se živi samo od glazbe. Ako radite na tome da sa onim što volite postignete nešto, tada pak morate imati puno volje i sreće da bi nešto od toga uspjelo.

PS-Portal: Bili ste član grupe Ruswaj. Kakav je glazbenik Miroslav Rus?

Vladimir: Ruswaj je bend u kojem sam bio jako dugo i prošao početke i velike svirke, festivale, itd. Rus je uspješan autor i veoma karizmatična osoba, nama je mnogo pomogao pruživši nam mogućnost da kao klinci nastupamo na velikim binama i s poznatim izvođačima, te da sviramo svoje pjesme.

PS-Portal: Svirali ste s Ivanom Zakom, svirate s Pamelom Ramljak, s kim ste još dijelili pozornicu i kako Vam se čine spomenute zvijezde domaće estradne scene?

Vladimir: Svirao sam sa Lanom Jurčević, Danijelom Martinović, Ivanom Zakom, Pamelom Ramljak i još nekima. Sa svima od njih prošao sam određeni dio života, ponio neke lijepe uspomene i ponešto iskustva.

PS-Portal: Koji su Vaši planovi za budućnost? Autorski album?

Vladimir: Već radim na tome i to mi je jedna od neostvarenih želja, ali nadam se da će uskoro zaživjeti.

PS-Portal: Hvala Vam na razgovoru, puno sreće u ostvarenju svih Vaših snova, jer očito je da imate talent koji nisu baš svi dobili na dar. Sretno!

Razgovor vodio: Mario Lovreković – Lovra

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here