Prvi od 36 petrinjskih adventskih dana

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Kao i u mnogim gradovima, početkom prosinca je i u Petrinji započela proslava Adventa. Za start je odabrana nedjelja 2. prosinac i odmah poslije paljenja prve adventske svijeće  na adventskom vijencu pored crkve sv. Lovre, točno u podne započeo je program Advent u Petrinji koji će trajati 36 dana – sve do 6. siječnja 2019. Kroz te tjedne i dane Petrinjci i njihovi gosti će moći na prosotru gradskog parka koji je odabran kao mjesto održavanja ovogodišnjeg adventa, ali i manifestacije koju ima samo Petrinja – Tominje, moći pogledati mnogobrojne zabavne sadržaje, a postavljene su i drvene kućice s ponudom hrane i pića.

Petrinja može konkurirati svojom ponudom i većim gradovima jer je mali grad velikog srca – reče na samom otvorenju voditeljica programa Natalija Antić Bjelac –  direktorica tvrtke B. GROUP Petrinja koja organizira ovogodišnji advent, a službeno ga je otvorio gradonačelnik Darinko Dumbović rekavši kako ovom manifestacijom Petrinjci žele pokazati što su to naše vjerske, kulturne i tradicionalne vrijednosti, ali i družiti se i zabaviti u ovom našem prekrasnom višestoljetnom parku i iz njega poslati svima obilje lijepih želja te poruku mira i ljubavi, te je pozvao sve da posjete Advent u Petrinji.

A ovog osunčanog zimskog podneva u parku smo zatekli čak i Djed mraza, petrinjske mažoretkinje koje su izvele svoj program, zasvirali su tamburaši iz tamburaške sekcije FA Petrinjčica, zaplesala dječja grupa HKUD Mošćenica, a veliki je red nastao na Face paintingu – mnogi klinci su željeli poljepšati svoje lice bojama, a stariji su kako to već i biva obilazili šankove prepune mirisa kuhanog vina.

Prvi od 36 petrinjskih adventskih dana je započeo.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here