Legendarni pjevač grupe Black Sabbath, otac heavy metala John Michael “Ozzy” Osbourne rođen je na današnji dan davne 1948. godine. Ozzy je navršio punih 70, a još uvijek pali i žari rock/metal scenom. Glazbenu karijeru je započeo 1968. kada osniva Black Sabbath zajedno s Geezer Butlerom, Tony Iommijem i Billom Wardom. Svojim mračnim skladbama ubrzo su podigli na noge i slušatelje i kritičare, te su bili nadahnuće za generacije ostalih glazbenika.

Nakon raspada Black Sabbatha, Ozzy kreće u solo karijeru i 1980. godine objavljuje album „Blizzard of Ozz“. Do danas je izdao 11 solo albuma, a posljednji album „Scream“ izašao je 2010. godine. Činjenica je da svi njegovi fanovi ponajviše cijene glazbu iz vremena Black Sabbatha , ali Ozzy je legenda kojoj se mogu dogoditi i nešto slabiji uradci.

Mnogi mlađi glazbenici vole surađivati s njim, raditi duete kojih Ozzy ima na pretek. Na kraju možemo zaključiti kako je Osbourne izdržao sav teret rock zvijezde; i droge i alkohol, te je poživio duže od mnogih drugih koji su prerano otišli. Prisjetimo se samo sudbina Kurt Cobaina, Laynea Staleyja, Wayne Statica, Chestera Benningtona, Chris Cornella, itd.
Njih nažalost više nema među nama, međutim Ozzy je još uvijek tu.

Mario Lovreković – Lovra
Foto: YouTube screenshot

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here