Počeo novi mandat Skupštine i Turističkog vijeća: Petrinjske priče i legende o „Putovima bana Jelačića“, za Lovrenčevo se vraća modna revija „Tradicijom u budućnost“

Poratna Turistička zajednica Grada Petrinje osnovana je 23. svibnja 1996. i od tada svake četvrte godine bira se novo vodstvo.Tako su sinoć, 3. prosinca 2018. izabrani Skupština i Vijeće za mandat 2018.-2022. Među 15 članova Skupštine Turističke zajednice su Božica Ivičić (Mala privreda Gavrilović), Darko Fulanović (Privreda), Igor Milošić (Gostionica MiS), Slaven Fukat (Čazmatrans promet), Milan Gavrić (Interigre), Miroslav Dumbović (Mlin i pekare), Željko Crnković (Ljekarne Crnković), Ljerka Kovačićek (Ljekarne Kovačićek-Vujatović), Alen Tišinić (Korablja Tišinić), Enver Morina (Pekarna EDI), Brankica Kozić (Apex Shpitza), Milka Pavišić (Concorde usluge), Tanja Mosler (Nas pet), Stevo Komljenović (Belona) i Tihomir Radoš (AT).
U Turističkom vijeću Grada Petrinje sada su članovi Danijel Ivičić (Turistička agencija Euroturist), Štefica Obad (privatni smještaj), Igor Žilić (Galerija Žilić), Milan Orlić (Orlić sport), Vlado Lovreković (Komunalac Petrinja), Mario Gršić ( Petrinjski radio), Mario Milošić (Gostionica MiS) i Vladimir Štajcar (Sokol Petrinja ).
U Nadzorni odbor izabrani su Željka Abfal (Čazmatrans promet) i Igor Krnjaić (Komunalac Petrinja), a trećeg člana imenovat će Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije.
S dužnosti gradonačelnika, sukladno zakonu, predsjednik Turističke zajednice je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, a zbog jučerašnjih popodnevnih obveza u Hrvatskom saboru za vođenje Skupštine i izvještavanje ovlastio je direktoricu TZ Ivanku Držaj.
Članovi sva tri tijela upoznati su ( i jednoglasno usvojili) izvješća o radu i financiranju u 2018. godini, te o planovima za 2019. u kojoj će se pod sloganom „Petrinja-mali grad, velikog srca“ nastaviti niz dosadašnjih i proširenih projekata, ukupne vrijednosti 1,592.000 kuna.
Muzealizacijom Petrinje označit će se nova povijesno-kulturna mjesta i izraditi murali na zidiće između građevina. Za Petrinjske legende i priče uprizorit će se povijesna priča „Putovima bana Jelačića“, a uvertira ovom programu bit će „Petrinjski vremeplov-grad koji trebat upoznati“. Za Lovrenčevo 2019. vraća se modna revija ( treća po redu) pod nazivom „Tradicijom u budućnost“, a u proširenom Info vodiču za iduću godinu tiskat će se gostima dodatne informacije „što ovdje mogu vidjeti?“, „što ovdje mogu doživjeti?“, „gdje mogu prenoćiti, ručati?“ i slično.
U Turističkoj zajednici Petrinje i u 2019. godini ostaju udarni sadržaji Fašnik, Ljeto u Petrinji, Biciklijada, Fišijada, Lovrenčevo, Festival kestena, Božićni sajam Tominje, Advent 2019. i ostale aktivnosti, često realizirane u suradnji s Gradom Petrinja, poput tradicionalnog predstavljanja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu….
Za poboljšanje ove djelatnosti u Gradu, sinoć su članovi novog saziva Skupštine i Vijeća predložili određivanje glavnog parkirališta za izletničke autobuse i bolju komunikaciju svih sudionika uključenih u lovni turizam.
Članove novog mandata Ivanka Držaj upoznala je sa sadržajima, i ujedno pozvala sve Petrinjce, na 36-dnevni Advent u Petrinji, koji je počeo u nedjelju i intenzivno će trajati do 6. siječnja 2019. Sve su informacije o tome na mrežnoj stranici: www.petrinja.turizam.hr.
Novinar: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here