Pavao Anić – Mošćeničan toplog srca i sevdaha u duši. Ne možete voljeti sevdah ako niste čuli Pavu. Finalist super talenta, pobjednik na raznim natjecanjima. Bilo ga je svugdje, a ono što je važno, na svim mjestima je ostavio trag pjesme, volje i umijeća. Čast nam je što će i ovaj božićni koncert provesti s nama i svojom čarolijom na harmonici podići cijeli događaj na jednu višu razinu.

Fotografija Darka Lipovca.

HKUD HUTOVO, Neum, R BiH. dolaze nam iz malog mjesta Hutovo smještenog na samom jugu BiH, i u neposrednom susjedstvu Metkoviću, Dubrovniku, Mostaru i Međugorju. Pripadaju općini Neum koja je ujedno jedina općina u BiH koja se nalazi na Jadranskom moru. Društvo je osnovano 2011.godine, broje oko 70 članova a izvode običaje i napjeve svoga kraja kao što su linđo, trojanac, biračko i pleteno kolo itd. Mogu se pohvaliti i činjenicom da su sudjelovali u obaranju Guinnessova rekorda u masovnom plesu linđa na dubrovačkom Stradunu. Sa HRT-om snimili su i dokumentarac Božić u Hutovu a posebno su ponosni na svoju organizaciju manifestacije Ivanjski krijesovi koja se održava u Hutovu i koja je jedan od centralnih kulturnih događaja tog kraja.
moramo napomenuti da smo u ovoj godini i mi sudjelovali na istoj i moramo priznati da je to bilo jedno od najboljih gostovanja na koja smo išli. nadamo se da ćemo im moći barem djelomično uzvratiti na gostoprimstvu.

Fotografija Darka Lipovca.

FA Ivan Goran Kovačić Sisak. Osnovani prije 66 godina u Sisku u sklopu rafinerije, a ime ansambl dobili su 2003.g. Kroz društvo su prošli brojni svirači plesači, a danas broje preko 150 članova u sekcijama plesna A i B, tamburaška sekcija, vokalna i dječije skupine plesna i tamburaška. Na repertoaru su im pjesme i plesovi iz svih dijelova Hrvatske. Osvajali su brojne nagrade kako na našem tlu tako i u inozemstvu ( Velika Britanija, Česka, Bugarska). Tamburaši osvajaju prvo mjesto na državnoj smotri a za sav svoj doprinos dobili su i godišnju nagradu Grada Siska i županije Sisačko moslavačke.
Čuvari brenda sisackog kraja i stoga smo ponosni sto ce biti nasi gosti. Dalo bi se tu još mnogo toga napisati, ali možda je bolje da se dođete sami uvjeriti.

Fotografija Darka Lipovca.
I na kraju oni koji sve to organiziraju – domaćini.
HKUD Mošćenica je amaterska udruga koja se bavi upoznavanjem,unapređivanjem,izučavanjem i obogaćivanjem kulturnog nasljeđa,folklora i narodnih običaja te potiče kulturni razvoj djece i mladeži.HKUD je osnovan 9.studenog 1980g.
Nakon Domovinskog rata djelovala je samo najmlađa skupina,a unazad 6 god.samo su postavljane izložbe.HKUD je ponovo aktivan sa radom od 13.lipnja 2014 kada je ponovo okupio članove; folkloraše , tamburaše i podupiruće članove,te je izabrano novo vodstvo i novi stručni voditelj-koreograf. U sadašnjem radu okupljeno je oko 80-tak članova a prvi zapaženi nastup bio je 25.srpnja 2014.nastupilo se sa Posavinom koja je uvježbana za oko mjesec dana.Volimo to što radimo i želimo upoznati i družiti se sa svima koji vole isto što i mi.
Znači dođite u subotu 8.prosinca s početkom u 19 sati u POU Petrinja.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here