Opća navala na darove Djeda Mraza

Autor: Miroslav Šantek Cobra
Djed Božićnjak, Djed Mraz, Santa Claus, Kris Kringle… svim tim imenima zovu istog bradatog djedicu obučenog u crveno koji krajem godina dođe iz  dalekih sjevernih krajeva s vrećama punim darova i igračaka – prvenstveno za djecu. Obično se spusti niz dimnjak, ostavi darove, ponekad poviče Ho – ho – ho i ode dalje. Često se zna i fotografirati s ljudima, a u posljednjih stotinjak godina, pogotovo kad ga je Coca Cola malo izreklamirala – svako zna za njega.

Taj djedica obiđe cijeli svijet, pa tako ne zaobiđe ni Petrinju grad.Prije desetak godina je bio vrlo popularan među Petrinjcima koji su ga u velikom broju znali nestrpljivo čekati na Trgu hrvatskih branitelja, a on ih je znao iznenaditi jašući magarca, dojuriti na rolama na nogama ili baš kao u zimu 2006. dovesti se na kočiji punoj darova.
I baš te 2006. je čini se bio iznimno popularan jer je počeo bacati rukama darove iz kola, a onda je uslijedila velika navala na njegova kola. Deseci ruku u zraku su se podignule očekujući dar. Nikad se tako nešto prije, a ni poslije nije dogodilo.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here