Prvi Božićni susret članova PULU Petriart

Petrinjska udruga likovnih umjetnika Petriart završila je ovu godinu božićnim susretom svojih članova, prvim takvim prosinačkim okupljanjem. Na poziv predsjednika udruge Željka Lipovca odazvalo se desetak petriartovaca, a uvijek spremni za stvaranje ni u ovakvom predblagdanskom vremenu nisu po strani ostavili štafelaje, platna, boje, kistove..
Prije prigodnog domjenka, u učionici Hrvatskog doma, gdje imaju i svoje male prostorije, okupljeni umjetnici vrijedno su likovno stvarali po volji i raspoloženju, a njihovom najmlađem prijepodnevnom posjetitelju-gostu, Zlatko Klasnić, član Petriarta i SULIKUM-a iz Siska darovao je „friško“, još neosušeno ulje na platnu, tek izrađeni motiv s mora.
– Ovo nam je prvi Božićni susret i želimo ga ustaliti u ovo vrijeme prosinaca. Danas smo se podsjetili ovogodišnjeg rada, posebno sudjelovanja na likovnoj koloniji u domaćinstvu Crvenog križa Grada Gline te u prirodi Gvozdanskog, u suradnji sa sisačkim SULIKUM-om. Skupnu izložbu na otvorenom pokraj crkve sv. Lovre u Strossmayerovom šetalištu priredili smo za Lovrenčevo, nekoliko članova imalo je samostalne izložbe, a ovih dana nas četvero bili smo na izložbi Hrvatskog društva naivnih umjetnika u Zagrebu, gdje izlaže i naša članica Sanja Bartolin – veli predsjednik Petriarta Ž. Lipovac.


Skroman i samozatajan, nevoljko nam je dodao kako je upravo on pobjednik za 2018. godinu državnog natjecanja iz likovnog stvaralaštva Hrvatskog sabora kulture, održanog u Slavonskom Brodu. Za prvonagrađenu intarziju „Dječak s plavom kapom“ kao model mu je poslužio unuk Kristijan.
Umjetnički, likovno, stvaralački, uporno, zajednički, PULU Petriart kani djelovati i u novoj nastupajućoj godini, složno su nazočni članovi zaključili na  prvom Božićnom susretu svoje udruge.
Nazočio: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here