Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović danas 13. prosinca, na poziv gradonačelnika Poreča, gospodina Lorisa Peršurića posjetio je grad Poreč. Tijekom razgovora dva gradonačelnika dotakla su se niz aktualnih tema koje su poveznica ova dva grada slične veličine i približnog broja stanovnika.
Jedna od tema razgovora bila je razmjena iskustva na projektu Aglomeracije koju i Poreč provodi. Naime, grad Poreč kao i grad Petrinja provode poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture i odvodnje. Ujedno raspravljalo se i o pročistaču, kao i drugim problemima koji su nažalost sveprisutni u građevinskom sektoru, a to je kronični nedostatak djelatnika na ovakvim poslovima.
No, obzirom se radi o projektu u vodnogospodarskom sektoru na ovim prostorima koji se sufinancira sredstvima europskih fondova važnost je izuzetna.
Tijekom sastanka riječi je bilo i o petrinjskom IP-u, za što je gradonačelnik Poreča izjavio da je riječ o velikom zalogaju, te poželio da u realizaciji svakako sve točke budu i ostvarene u cijelosti.
Također gradonačelnik Poreča pozivao je petrinjski EU tim na dva dan u Poreč da zajedno sa Odjelom za EU fondove obave edukativne razmjene iskustva i obilazak agroturizma.

petrinja.hr

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here