ZEZOSKOP

REFERENDUM

Gradsko vijeće grada Petrinje će na zahtjev građana pokrenuti referendum vezan uz promjenu imena grada Petrinje u PREKOPA.
Kako već mjesecima svjedočimo slikama razorenih ulica, dramatično više nego smo zetekli nakon Oluje, grupa građana sakupila je dovoljan broj popisa za pokretanja referenduma na kojem bi trebali natpolovičnom većinom zauvijek izbrisati ime Petrinja i dati mu
novo ime sukladno njegovoj urbanoj vizuri.
Nastojat će se zadržati autohtoni zetečeni ambijent do kraja 21. stoljeća, a neke će nove generacije možda jednom izglasati da se postavi 845. spomenik prvom hrvatskom predsjedniku i da se preimenuje iz Prekopa u Tuđmanovo.

PRORAČUN

Na istoj sjednici Gradsko vijeće Grada Petrinje odlučilo je povećati sredstva za Advent 2019. pa ćemo tako po izjavi precjednice imati na raspolaganju skromnih 50 000 eura za kićenje gradskog parka i za nekoliko kulturno-umjetničkih predstava, među njima i veče Ojkanja . Uspješni rezultati dosadašnjih adventa i predstava koje je posjetilo impozantnih stotinjak posjetitelja govore da smo na pravom putu da Petrinja u adventsko doba postane
turistička destinacija s ljupkim prirodnim ljepotama i bogatom Naso-gastro-ponudom i uprihodi respektabilnih 11000 kuna.
Na novinarsko pitanje hoće li ta proračunska sredstva biti nauštrb nekih drugih stavki, gradonačelnik je rekao da neće jer će se dokinuti 30 planiranih učeničkih i studentskih stipendija, budući da grad više neće financirati potencijalne korisnike koji odmah po završetku školovanja ionako pakiraju kofere.
Dodao je i jednu rečenicu u kojoj se spominju majka i pas, namjenjenu modernim izbjeglicama iz Lijepe njihove.

NOVO ZANIMANJE U SREDNJOJ ŠKOLI

Gradsko vijeće se pregrijalo od aktivnosti pa je tako na svojoj zadnjoj sjednici donijelo i odluku da od 2019. godine u srednjoj školi u Petrinji obrazuje jedan razred autolimara i jedan razred automehaničara sve do 2036. kad se očekuje kraj radova na aglomeraciji. Procjena je da će svi srednjoškolci dobiti posao u novootvorenim autolimarskim i automehaničarskim radionicama. U slučaju manjka posla škola ima pripremljen ugovors Kaki doo koji će svojim bagerima podešavati prometnice na postavke koje odgovaraju opisu posla novoobrazovanih obrtnika.

NOVA DVORANA I STRELJANA

Grad Petrinje će sufinancirati gradnju Džamije u Dumačama vrijedne 6 milijuna eura, s 20% svojih sredstava, a ostalo iz fondova EU. Gradsko vijeće je izviješteno i da će se graditi Multifunkcionalna dvorana i streljana u Dumačama u vrijednosti 5,7 miliijuna eura, sredstvima iz EU fondova i svojim udjelom od samo 24%.
Streljana D-amirovi strijelci primat će i građane Petrinje na trening i rekreaciju uz uvjete o kojima će se građani naknadno obavijestiti proglasom s minareta.

ZA PS PORTAL S GRADILIŠTA U DUMAČAMA M STRIŽAK

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here