Nikolina Golomboš brončana!

Ovaj vikend 15. I 16.12.2018. u Veneciji je održan četvrti ujedno i zadnju turnir Lige mladih. Na ovom turniru sveukupno je bilo 2565 natjecatelja iz 67 država.
Prvi turnir održan je u Sofiji gdje je naša Golomboš slavila sa zlatom oko vrata u kategoriji mlađih kadetkinja, na drugom turniru u Umagu bronca joj je izmakla za dlaku, a s trećeg se iz Meksika vratila sa zlatom. Ovaj put Nikolina je morala nastupati u kategoriji kadetkinja, obzirom da je u studenom navršila 14 godina, te se natjecala u konkurenciji od 141 natjecateljice što je zahtijevalo da odradi 8 mečeva kako bi došla do medalje. Nikolina je oštro krenula i nije dopustila da ju na putu do medalje omete to što su protivnice starije od nje. Iz kola u kolo borila se hrabro i s velikim razlikama u bodovima. Golomboš je ispala u četvrtini finala te je imala dva meča kako bi izborila broncu. Golomboš je pokazala “zube” protivnicama te zatvorila sezonu 2018. velikim rezultatom, brončanom , ujedno i njenom trećom osvojenom medaljom na ovako važnom karate događaju.
Uz Golomboš, u Veneciji natjecao se i aktualni kadetski prvak države Luka Stefano Ciprić koji je u kategoriji kadeta imao 67 natjecatelja. Nimalo lak zadatak nije bio za Ciprića, ali Luka hrabro borio iz meča u meč. Luka je pobijedio četiri meča te je u petom meču izgubio na glasanje. Ciprić je imao meč za broncu u kojem ipak nije uspio uzeti broncu, ali je svojim radom i borbama u ovako opakoj konkurenciji svakako opravdao titulu prvaka Hrvatske te zauzeo četvrto mjesto od 67 natjecatelja.
Ovim turnirom “tigrići” su službeno završili natjecateljsku sezonu s odrađenih 35 turnira te osvojenih 223 medalje. Najuspješnija godina do sada za tigrove, godina u kojoj tigrovi imaju prvakinju Hrvatske (Lana Golomboš), dvostruku prvakinju Lige mladih te viceprvakinju države (Nikolina Golomboš) te kadetskog prvaka Hrvatske (Luka Stefano Ciprić). Tigrići ove godine nisu samo unutar Hrvatske ostavili trag , zabilježili smo se u Sofiji, Meksiku, Budimpešti, Novom Sadu, Bihaču te Veneciji, a naš Ciprić u veljači sljedeće godine brani boje Lijepe naše na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here