Hrvatski modni brand GiVa design zapravo je čarolija koja stvara unikatnu žensku odjeću još od Dana zaljubljenih 2016. godine. Upravo je na samo Valentinovo magistra inženjerstva tekstilne tehnologije Kristina Zorčić napravila zaokret u svome životu te je uz podršku obitelji počela kreirati vlastitu, nosivu, unikatnu odjeću. Nakon 10 godina rada u tekstilnoj industriji, Kristina je odlučila zagristi najtvrđu tkaninu i od nje napraviti nježni, ženstveni i prepoznatljivi dizajn, u čemu je naposljetku uspjela.

Prva zapaženija promocija GiVa design odjeće održana je na Lovrenčevo 10. kolovoza 2017. godine, odnosno na proslavi Dana Grada Petrinje. Uslijedila je i prva samostalna revija za kolekciju jesen/zima 2017/18. koja se održala 10. studenog 2017. godine, a potom je cijela priča kulminirala izvrsnom revijom za kolekciju proljeće/ljeto 2018. održanom 18. svibnja 2018. godine za koju je inspiracija bila TV serija „Sex and the city“.

Kristina ne prestaje kreirati te uz pomoć svojih vjernih modela i profinjenog objektiva mlade fotografkinje Estele Toporan (Estela Shaddix Photography) često predstavlja nove kreacije. Najnovija GiVa AW18/19 blagdanska kolekcija svečanih haljina od 7 modela pod nazivom „Queen of the castle“, izrađena je od fine čipke, tila, pliša te svečanog pletiva sa srebrnim nitima. Krojevi su ženstveni i romantični, laskaju svakoj figuri, ujedno su svečani, profinjeni, udobni i naravno nosivi. Dostupni su u crvenoj, crnoj, ljubičastoj i sivoj boji. Foto shooting za „Queen of the castle“ odrađen je unutar spomenika nulte kategorije, predivnoj utvrdi Stari grad Sisak.

Iako Kristina Zorčić sama izrađuje, kreira i predstavlja svoju odjeću, njezin brand odbacuje pravocrtnu liniju te ju mijenja sa zakrivljenom linijom koja se kreće prema gore. Upravo tako, trud, iskustvo i ljubav prema modi čine GiVa design prepoznatljivim hrvatskim brandom, a s obzirom da Kristini hrabrosti ne manjka, možemo očekivati još jednu modnu eksploziju u skorijoj budućnosti.

Tekst: Mario Lovreković – Lovra
Foto: Estela Toporan

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here