Jedan od ljepših predblagdanskih poklona Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja, bio je onaj Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku s Područnim odjelom u Petrinji. Naime, voditelj područnog odjela Milan Schmidt, prof., odazvao se molbi ravnateljice, te je korisnicima Doma organizirao koncert učenika osnovne škole, pri čemu je uvodne točke izveo zbor 1. razreda, otpjevavši svima dobro znane skladbe Zeko i potočić te Zvončići.
Uslijedili su učenici Lovro Šolaja (klavir), Zrinka Sokač (klavir), Mislav Božo Šako (rog), Nika Obradović (klavir), Ena Vukšić (gitara), Petra Augustić (klavir), Domenika Pereković (eufonij) i Leonarda Pereković (trombon), Iva Šimić (klavir), Tara Beriša (klarinet), Eva Matijević (rog) i Lovro Komes (saksofon).
Profesor Schmidt se obratio nazočnim korisnicima s nekoliko prigodnih riječi, prilikom čega je naglasio kako Glazbena škola u Sisku obilježava ove godine 70 godina djelovanja, a Područni odjel u Petrinji je ponovo uspostavljen nakon rata 1996. godine te je ove godine preseljen u nove prostorije u Gupčevoj ulici. U Područnom odjelu u Petrinji, glazbena škola broji preko 70 polaznika.
Osim profesora Milana Schmidta, bili su prisutni i Karlo Ivančić, prof., kao korepetitor i Vjekoslava Ljubešić, kao voditeljica zbora.
Korisnici su bili zadovoljni izvedbama, komentirali su kako je ovo ipak nešto novo za njih, jer u Domu još nisu imali priliku slušati učenike glazbene škole, a uvijek ih veseli posjeta djece i mladih.
Ravnateljica je zahvalila ravnatelju Tomislavu Ivšiću, profesorima i učenicima na dolasku te izrazila želju za daljnjom suradnjom.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here