Zaredali domjenci, primanja (ne prijami ili prijemi), dolazimo i mi s PS portala-eu

Autor: Antub Petračić Toto

Foto: Antun Petračić Toto, Miroslav Šantek Cobra

U prosincu su već ustaljeno učestali svečani božićno-novogodišnji susreti uz čavrljanja, čestitanja, nazdravljanja, čašćenja i darivanja. Ovom okupljanju ime je domjenak ili primanje, a standardnom hrvatskom književnom jeziku, kažu jezični savjetnici, strani su izrazi prijam ili prijem, jer su uvezeni iz ruskog i češkog jezika.
Nekoliko proteklih dana (dakle) na domjenke smo pozivani i mi s PS portala.eu, pa smo se u broju dva odazvali na okupljanje koje je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović organizirao samo za „sedmu sili“, predstavnike medija koji redovno i revno prate rad Grada Petrinje. Međutim, zbog prečih obveza toga popodneva, domaćin je izostao od susreta s novinarima, ali su ga uspješno i kvalitetno, na kraju s darovanim paketima proizvoda iz OPG-ova našeg kraja, zamijenile djelatnice iz njegova ureda.
Božićno okupljanje organizirala je i podružnica Udruge veterana i dragovoljaca Grada Petrinje, uz goste iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Tu je Grad zastupala zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb, koja je ovoj populaciji čestitala Božić i Novu godinu i od „alfa i omege“ Darka Dumbovića preuzela zahvalnicu njihove udruge. Ratni veterani-dragovoljci nisu zaboravili ni PS portal, pa smo kao uredništvo dobili uramljenu zahvalnicu, a sličnu na svoje ime još i dolje potpisani novinar.
Kao što je običaj na ovakvim susretima, uvijek se sazna nešto novo ili zanimljivo, pa je predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata obznanio kako je Policijska postaja Petrinje za junački čin u ratu i iznimno djelovanje u miru predložena za odličje Nikola Šubić Zrinski, a mediji će na vrijeme doznati kada će se i gdje uručiti.
Jučer, u utorak, u Sisku su za predstavnike iz cijele Sisačko-moslavačke županiju na tradicionalnom predblagdanskom okupljanju domaćini bili župan Ivo Žinić, njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak i predsjednica Skupštine SMŽ Ivanka Roksandić. Oni su na domjenak došli s upravo potpisanog ugovora Županije i Sveučilišta u Zagrebu o izgradnji studentskog doma u Petrinji (u dvorištu OŠ Dragutin Tadijanović na tri kata sa 70 ležaja), o čemu su odmah dobru vijest za Petrinju i buduće studente odjela Učiteljskog fakulteta, među sve uzvanike prenijeli župan I. Žinić i rektor Sveučilišta Damir Boras.
Još je dana do 31. prosinca i sigurni smo, bit će još domjenaka-primanja.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here