Vaginalna manipulacija

Autor: Miroslav Šantek Cobra
Jer sve što mi je pružila bilo je kao kod tebe – vaginalna manipulacija… To je čuvena rečenica, čuveni stih iz pjesme Žuti kišobran pulskog hard rock banda Atomsko sklonište. “Atomci” su svojevremeno bili (a i danas su) bez ikakve sumnje jedna od najboljih i najutjecajnijih hard rock grupa ovih prostora. Dolazili su iz relativno male Pule i svoj su zvuk uspjeli plasirati na tada ogromno jugoslavensko tržište.Od Vardara pa do Triglava svi su znali za ovaj bend i njihovog karizmatičnog pjevača Sergia Blažića Đosera koji je nažalost mlad i u naponu snage preminuo od teške i neizlječive bolesti. Đoser (1951.  1987.) se borio do zadnjeg dana. Godinama je prkosio smrti i pjevao sa strašću kakva se danas rijetko i teško sreće na rock sceni koja ni blijeda sjena tih vremena.

Njegov posljednji zvučni zapis je s koncertnog albuma Jednom u životu snimljenog u rujnu 1984. na beogradskom stadionu Tašmajdan, a objavljenog 1985. Čista energija, čista rock magija je zabilježena na tom snimku bez uljepšavanja. Bilo je to doba, kako sami Atomci kažu kad je na taj koncert došla publika i s prostora okolnih zemalja – Mađarske, Rumunjske i Bugarske, svi su znali za Atomsko sklonište, svud se dogodila vaginalna manipulacija.
Danas sam na cesti vidio ženu s žutim kišobranom kako žuri nekud. Tko zna kud. Nestala je iza ugla, ali se pojavio Đoser u mojoj glavi koji je jednostavno zapjevao.

Žuti kišobran

Kupio sam sebi na dar
jedan mali žuti kišobran
da zamijeni sunce kad pada kiša
Kupio sam sebi plastičnu lutku
da mi zamijeni tebe, draga
kad padne noć
U toploj sobi ja sam je napuhao
milovao nježno, točno kol’ko treba
imao u vidu da se ne zateleba
Kad stiglo je jutro ja sam je ispuhao
jer sve što mi je pružila
bilo je kao kod tebe
vaginalna manipulacija

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here