Vrijedne ruke malih “Lovreka”

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Među štandovima petrinjskih OPG – ovaca u petrinjskom parku postavljenim u sklopu Božićnog sajma – Tominje, susreli smo vrlo zanimljivu ekipu koja ima još zanimljiviju priču. Radi se o učenicima petrinjske OŠ Mate Lovraka čiji su učenici sa svojim učiteljicama i ravnateljicom Ankicom Krnjaić Magdić na svom raskošno okićenom i popunjenom štandu Petrinjcima ponudili božićne ukrase po niskim cijenama koje su sami,svojim rukama izradili.
Sav prihod od prodanog materijala iskoristit će se za maturalno putovanje učenika osmog razreda slabijeg materijalnog stanja, i za kupnju materijala za dalnji rad učeničke zadruge – kaže ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić.
Karitativna skupina je ekipa koja izrađuje božićne ukrase i druge akcije: prodaja rabljene robe,organizacija humanitarnih plesova, a sve da bi se pomoglo učenicima slabijeg materijalnog stanja. Skupina ima 11 djevojčica iz šestih i osmih razreda, a djeluju već pet godina,a vodi ih učiteljica Štefica Trgovčević.
Tu je i ekipa iz učeničke zadruge Lovreki kojih ima jako puno – čak pedesetak. Bave se keramikom i fuzijom stakla od kojeg izrađuju ukrasne predmete koje prodaju i kupuju novi materijal i stalno napreduju. Jako puno je zainteresirane djece za ovaj oblik umjetnosti i sve je krenulo davne 2007. kad ih je osnovao učitelj Predrag Kordić uz pomoć učiteljice Sande Kolaković, a zadnjih godina ih vodi učiteljica Ivana Švragulja.Fuzija stakla, glaziranje,pečenje keramike i gline – sve je to uzbudljivo djeci koja se pripremaju za smotru učeničkih zadruga.
Kad ih vidite u parku – pogledajte što rade i ako vam se svidi kupite neki proizvod. Sigurno ćete im pomoći.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here