Malena, zapamti to – da na našem semaforu nikad nije bilo zeleno

Autor: Miroslav Šantek Cobra
Smješten u socijalističkoj izgradnji zdanja Robne
kuće GRAMA između Druge i Treće sisačke ulice taj kafić je ugostio jako puno glazbenika i bendova i doista se može reći da se radilo o svojevrsnom koncertnom fenomenu ovih prostora. Dio kafića je pretvoren u prilično dobru i prostranu koncertnu binu na kojoj su svirala mnoga pop rock imena hrvatske scene, a postoji i priča da su čak i Partibrejkersi prije desetak godina bili u planu nastupiti usred Siska.
Ono što je sasvim sigurno – kad dođu hladni,depresivni dani i duge noći, kad prođu sva zimska blagdanska uzbuđenja i siječanj prospe svoju depresiju gradom, u tom Defaultu se uvijek moglo dobro zabaviti i uz piće, lijepe djevojke i dobru glazbu provoditi zimske noći.
Mediji nisu baš “zarezivali” ovakve događaje i stvari jer nema nekog političara na ovakvim stvarima koji bi kasno navečer dubokoumno izgovorio nekoliko riječi u kameru koja bi išla za njim. I bolje. Ali u našoj foto dokumentaciji pronašli smo fotografije s koncerta zagrebačke grupe Pips, Chips & Videoclips koji su početkom siječnja 2007. nastupili u Defaultu. Atmofera je bila sjajna, Ripper je s dečkima isporučivao fulldobru energiju s bine, pivo se točilo u velikim količinama, a snimili smo i prizor koji nas je rastužio – u kadar je uletio naš kolega, legendarni sisački fotograf i fotoreporter Miroslav Kiš – Mimi koji nažalost više nije među nama.
Defaulta više pod tim imenom nema. Danas se kafić drugačije zove. Ali malena – zapamti to,da na našem semaforu nikad nije bilo zeleno….

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here