Deset godina rada kulminirati će večeras Novogodišnjim balom

Autor:Miroslav Šantek Cobra

Večeras će se s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma održati Novogodišnji bal – donatorska plesna večer namijenjena za članove Udruge osoba s invaliditetom SMŽ za njihovu Inkluzivnu farmu, a u organizaciji Plesnog kluba Petrinia – kluba koji doista ima impozantne rezulate u čak deset godina rada, kluba kroz kojeg je prošlo puno plesača, kluba koji je pronosio ime Petrinje doslovce širom svijeta kako nijedan drugi nije u toj mjeri. Novogodišnji balovi Plesnog kluba Petrinia su uvijek bili događaj u kojem se možete osjećati glamurozno jer ova ekipa brine o najsitnijim detaljima i uvijek stvori poseban ugođaj i atmosferu. Sve to je prije bilo potvrđeno objavama u medijima, a nažalost, moramo se danas prisjetiti i petrinjskog fotografa Marijana Pribilovića Pribija koji se odselio na onaj drugi svijet, a koji je svojim objektivom bilježio ovakva događanja. Što će se točno dogoditi večeras pitali smo predsjednicu kluba – Nataliju Antić Bjelac.

Deset godina strpljivog rada, znoja, plesa, putovanja, nagrada i priznanja je iza vas.

Osvrnuti se na ovih 10 godina i nije baš jednostavno ali je, vjerujte mi, izvanredan osjećaj jer svi koji nas pratite znate da je to bio jedan konstantan rast, uspon i naši plesači ne samo da su osvojili plesne podije Hrvatske, nego i svijeta. O tome svjedoče brojne medalje i pehari, ali i vi, naši mediji koji ste sve to i zapisali i poslali u svijet. Izuzetni su to rezultati koji nas čine jednim od najuspješnijih sportskih plesnih klubova Hrvatske, a bez imalo lažne skromnosti, reći ću da i jesmo najuspješniji, jer su upravo naši parovi postigli rezultate kakve nije još nitko do njih u povijesti hrvatskog sportskog plesa. Točnije – MI imamo finaliste Europskog prvenstva, točnije 5. u Europi su sportski plesni par Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova! Tu su i višestruki državni prvaci (14. naslova prvaka nose SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas) i viceprvaci, finalisti državnih prvenstava i brojne druge uspješnice, kategoriziani su sportaši od strane HOO-a, te u svim starosnim kategorijama naši parovi su i članovi hrvatske reprezentacije. Naši plesači u nekoliko navrata dobili su priznanja Hrvatskog sportskog plesnog saveza za najuspješnije u više starosnih kategorija, nositelji su Posebnog priznanja za izuzetne rezultate od strane Petrinjskog sportskog saveza. Naš klub od Saveza, također, dobiva u nekoliko navrata priznanje za najuspješniji klub, te priznanje za najuspješnije organizirano natjecanje. Ovdje ću istaknuti kako smo već četiri godine organizatori velikog međunarodnog natjecanja WDSF CROATIAN TROPHY. Odnosno, jedini smo u Hrvatskoj koji organiziramo natjecanje na svjetskoj razini u suorganizaciji s WDSF-om (World Dance Sport Federation) i za kvalitetu organizacije dobili smo od strane Svjetske organizacije jedan od najvećih indeksa natjecanja. Naši plesači natjecali su se diljem svijeta na velikim turnirima od Rusije – dalekog Sibira, Moldavije, Ukrajine, preko Bugarske i Rumunjske, do Estonije i Latvije, pa preko Njemačke i Italije do Španjolske, i uvijek su se vraćali s odličnim rezultatima. Naravno, iza svega ovoga stoji kako dugogodišnji rad, tako i vrlo naporan i ustrajan rad, za koji se zahvaljujem našim plesačima, te našim trenerima – voditeljima, od kojih moram izdvojiti Matiju Novosela koji je s nama od samog osnivanja kluba. Dodat ću još kako je kroz naš klub prošlo više od sto sportskih plesača, dakle, oni registrirani pri Hrvatskom sportskom plesnom savezu, više od 300 djece koja su polazila početne tečajeve, isto tako i odraslih rekreativaca, a trenutno brojimo 40 aktivnih sportaša i 30 polaznika početnih tečajeva.

 Što petrinjska publika može večeras očekivati od vas na Novogodišnjem balu?

Našu publiku smo kroz sve ove godine naučili da svaki put kroz ovakve plesne večeri donesemo nešto novo. Uz sve prekrasne plesne izvedbe naših plesača, tu su i brojni gosti glazbenici. Večeras prvo što možete primijetiti je da će se sve odvijati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, dakle na pozornici, što do sad nije bila praksa, i to upravo iz razloga što će se događati jedna drugačija priča kroz koju će nastupiti 15 plesnih parova i 14 polaznica plesne škole. Neću otkriti detalje, dovoljno je da se zna da je tema priče „The Great Gatsby“ i samo vas možemo pozvati da dođete i uživate.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here