Najbolje od Malte za kraj ove godine

 

Sretna NOVA svima! Nadam se da je bila uspješna, da imate još bolje i veće planove za ovu koja dolazi! Ja Vam želim da bude duplo bolja od prethodne i da postavite još veće ciljeve. Za mene je svakako bila uspješna, ostvarila sam puno novih putovanja i jednu bitnu stvar. Živjela sam u drugoj državi, što sam obećala sama sebi da moram ostvariti. I samo jedno, ono što obećate sami sebi da želite ostvariti, samo to i je bitno. Pustite tuđe želje što i kako bi trebalo. Vaše su bitne!

Danas vas vodim na turu svojim najdražim dijelovima otoka. Svatko će pronaći mjesto za sebe, kako na Malti tako i u bilo kojoj drugoj državi da ode. No, za mene Malta ipak ima više najdražih mjesta na koja se uvijek rado vraćam, a još draže mi je davati preporuke za iste. Također to ovisi i o stvarima koje preferirate i što volite. Poznajem također ljude koji ako mene pitate, imaju neki čudan fetiš. Da odaberu liniju autobusa i voze se u krug po otoku. Nije loše s obzirom da Malta nije prevelika. Ne znam koliko bi im se dalo isto u Hrvatskoj. Svaka im čast no za mene potpuni gubitak vremena. Osim ako ne zaglibim tako duboko jednog dana kao oni. Svašta je u današnjem svijetu normalno, pa možda je nekima i to.

No, krenimo redom. Ako ste tip osobe kao i ja, da volite zemlje vječnog sunca i plaža. Dobro došli u klub. Malta je zemlja za vas. Vječno ljeto. Tako bi je ukratko opisala. Iako nije raj za one koji vole pješčane plaže jer ih Malta nema puno, sve se vrti oko divljih i stjenovitih. Tako da treba odvagnuti. Ove pješčane su obično krcate turistima i ako želite biti poslagani kao srdele, kao stvoreno. Ako vam to nije u cilju kao ni meni, idemo u šetnju onim malo manje privlačnim. Stjenovitim. No pokušati ću izmiješati da vam ukažem na što više toga i što sve otok nudi.

LOKACIJA BROJ 1. Chinese Gardens

Jedna od meni najdražih vrtova na otoku. Sve u kineskom stilu i odlično za popodnevno istraživanje, iako su na drugom kraju otoka, to ih ne čini toliko razvikanim mjestom. Za mene savršeno jer mrzim klasične turističke gužve i trudim se mjesto posjetiti u što većoj tišini da bi mjesto mogla doživjeti samo za sebe u njegovom najboljom izdanju. Nalaze se u Santa Luciji za one koji žele detaljno istražiti otok i ukoliko koristite javni prijevoz, autobusi ne voze često na taj dio otoka pa pripazite na raspored vožnje. Sama zamisao vrta je da predstavlja psihološke ideje i sastoji se od nekoliko manjih vrtova odvojenih zidovima.

 

LOKACIJA BROJ 2. Marsaxlokk

Maleno ribarsko selo o kojem sam pričala već nekoliko puta u svojim postovima, vaša glavna stanica ukoliko idete na prirodni bazen na Malti – St. Peter’s Pool. Nedjeljom maleno ribarsko selo postaje glavna atrakcija i pretvara se jedan veliki riblji market. Možete pronaći zaista sve, od ribarskih proizvoda, odjeće, obuće, ostalih potrepština. Glava riva postaje jedan ogroman trgovački centar u kojem imate sve moguće.

LOKACIJA BROJ 3. Popeye Village

Malta je poznata po snimanju Popaja. I jedna je od glavnih atrakcija Popajevo selo koje je još uvijek netaknuto onakvo kakvo je bilo za vrijeme snimanja. Za 15€ možete prošetati istim i na kraju odmarati na njihovoj skrivenoj plaži. Ukoliko se nalazite tamo i ludi ste za Popajem, u tom slučaju moja preporuka. Ukoliko niste neki preveliki fan kao i ja, biti će dovoljna zanimacija da potratite jutro i skratite dan.

LOKACIJA BROJ 4. Golden Bay Beach

Završavamo jednom od meni najdražih plaža na Malti. Najpoznatijoj pješčanoj, ujedno i najkrcatijoj u bilo koje doba dana i godine. To mi se jedino nije sviđalo, no to je ujedno i najtoplija strana otoka za kupanje. Ukoliko ste ljubitelj pješčanih plaža svakako moje preporuke.

 

Ovo je jedan dio mojih najdražih lokacija na samom otoku. Kako bi španjolci rekli: ¡Hasta pronto!

Do neke druge prilike, pozdravi s Malte!

Psst! Nives možete pratiti i na njezinom  blogu o putovanjima!

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here