Skok u fontanu

Zima i kraj prosinca 2014. godine su u Petrinji doista po prvi put bili donijeli veliku novinu. Naime, petrinjski park je osvanuo osvijetljen s tisućama lampica postavljenih po svemu što postoji u tom dijelu grada – zagrebačka spika Zrinjevca je fino prekopirana 50 kilometara južnije, a taj potez gradskih vlasti su mnogi građani pozdravili i pohrlili vidjeti taj sjaj, a naravno, bilo je i onih kojima se to blještavilo uopće nije sviđalo.

Zima 2014. Prvi put kad je petrinjski park okićen tisućama lampica. I danas se svake zime ukazuje isti prizor.

Te zime je pao veliki snijeg baš pred Novu godinu i donio onaj pravi blagdanski zimski ugođaj, tako da je i foto priča PS portala s galerijom okićenog snježnog petrinjskog parka obišla putem facebooka svijet, a postoji i jedna priča, mali zapis koji se dogodio te noći dok sam radio fotografije parka. U dubokoj noći, kad je grad već odlazio na počinak, pretpostavljao sam da neću sresti baš nikog živog i da je to pravo vrijeme za snimanje usnulog parka. Međutim, prevario sam se. I postao privatni fotograf – po potrebi.

Okićeni park i snijeg su jako razveselili jedan mladi par Petrinjaca.

Dvoje mladih je toliko bilo očarano rasvjetom parka i debelim snijegom koji je prekrio zemlju tako da su se uz glasan smijeh i istinsku radost fotografirali na svim pozicijama parka, a u jednom trenutku mladić je poželio da ga njegova draga “uhvati” objektivom u zraku dok raširenih ruku skače s fontane. Djevojka je imala samo mobitel i puno skromnije foto uvjete od mog “profi” oružja u rukama, tako da sam se ponudio da i ja “škljocnem” i snimim taj let. Nije kao čuveni “Kondorov let”, ali je bio pravi, snježni skok u fontanu. Vode nije bilo.

Mladi par se izgubio u snježnoj petrinjskoj noći, hladnoća je počela sve više prodirati ispod moje jakne i smetati. Kao da je govorila da je vrijeme da i ja krenem prema svome toplom krevetu, a svjetla su ostala gorjeti. Do jutra.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here