Ivo Gregurević – prvi poznati čitatelj Petrinjskih staza

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Jučer je u 67 godini života u Zagrebu umro poznati glumac Ivo Gregurević. Vijest o njegovoj smrti su prenijeli mediji iz cijelog regiona jer Ivo je jednostavno bio prevelika glumačka veličina i sasvim sigurno – puno premlad je otišao na onaj drugi svijet. Mnogi mediji se prisjećaju raznih doživljaja, crtica i anegdota iz njegovog života, pa tako i mi s PS portala imamo jednu zanimljivu anegdotu s Ivom Gregurevićem.

2013. godine su se pojavile i iste godine ugasile posljednje petrinjske novine. Ekipa entuzijasta bez ijedne kune gradskog, državnog ili EU novca je odlučila pokrenuti mjesečnik Petrinjske staze. Kad je prvi broj izišao iz tiskare, još onako vrućeg smo ga krenuli na pravi kolporterski način prodati, a tih dana je to bilo dosta lako. Naime, tog ranog proljeća spremali su se lokalni izbori, a to je ono vrijeme kad svake četiri godine političari troše puno love na razne skupove, događaje, kobasice i ostalu ikonografiju, pa je tako te večeri u Velikoj dvorani Hrvatskog doma neka ekipa željna vlasti prodavala svoje priče ljudima, a mi smo odlučili sačekati kraj tog skupa i uvaliti novine.

A onda je naišao Ivo. Ne, njemu ni na kraj pameti nije bilo da podrži neku petrinjsku političku stranku, Ivo je došao obaviti neke posliće u vezi svog glumačkog posla, a usput je na hodniku sreo još jednog zanilmjivog domaćeg lika – umjetnika Stjepana Culovića, popričao s njim, a igrom slučaja, u prvom broju Petrinjskih staza u rubrici “Vremeplov”, bila je objavljena kratka priča i fotografija Ivinog nastupa prije točno deset godina na ovom mjestu kad je gostovao glumeći Đuku Begovića. Kad je vidio prilog, osmijeh mu se raširio od uha do uha, uzeo je novine i otišao u noć.

Petrinjske staze su prestale izlazti, a na njihovim temeljima je nastao ovaj portal koji upravo čitate – PS portal. On je nedavno dobio i brata ZG – KULT koji brije na milijunskom tržištu metropole.

A Ivo je, nažalost, otišao zauvijek.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here