Reciklažno dvorište u Koloniji počinje s radom u ponedjeljak

Autor:Miroslav Šantek Cobra

Nikad se prije u Petrinji nije dogodio toliki protest i bunt građana kao kad se prošle godine počelo graditi reciklažno dvorište u ulici Milivoja Grgića u Koloniji. Gradnja dvorišta košta oko 2 milijuna kuna, a 85 posto novca je financirala EU iz Europskog kohezijskog fonda.  Tamošnji stanovnici su se organizirali i osnovali Građansku inicijativu Kolonija i uz nekoliko protestnih skupova na kojima se okupio velik broj ljudi i čak 700 potpisa građana protiv izgradnje reciklažnog dvorišta na tom mjestu, na sve moguće načine – čak su svoj stav iznijeli uživo na sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje, pokušali zaustaviti izgradnju, jer smatraju da je lokacija na potpuno neprimjerenom mjestu između dvije obiteljske kuće u maloj slijepoj uličici, ali nisu uspjeli – reciklažno dvorište je izgrađeno i to je gotova stvar. Svoja vrata otvara u ponedjeljak.

Gdje se to reciklažno dvorište uopće nalazi?

Većina građana za tu ulicu Milivoja Grgića nikada nije čula u životu, a kamoli u njoj bila. Dakle, krenete Sisačkom ulicom u smjeru Siska, prođete Češko Selo i na pješačkom semaforu na ulazu u naselje Kolonija skrenete desno na cestu koja vodi ravno u Kotar šumu. Nakon par stotina metara s lijeve strane je nogometno igralište i na njegovom kraju skrenete lijevo, a zatim u prvu uličicu desno koja će vas dovesti direktno do ulaza u reciklažno dvorište. Radi se o slijepoj ulici. Reciklažno dvorište se doslovce naslanja na obiteljske kuće i to je i bio glavni razlog protesta građana koji tamo žive.

Kad reciklažno dvorište počinje raditi i što tamo možete odlagati?

Iz Komunalca je stigla ova obavijest:

Reciklažno dvorište na adresi Milivoja Grgića 13 započeti će sa radom dana 7.1.2019.godine. Predati se može doslovce sve vrste otpada koje se po vrsti i količini stvaraju u kućanstvu a ne prikupljaju se na kućnom pragu.Važno je napomenuti da tu, naravno,spada i glomazni otpad.U 2019.godini glomazni otpad sakupljati ćemo na lokaciji korisnika samo jedanput . Letak o terminu sakupljanja dobiti će uz račune u trećem mjesecu.Sa sobom obavezno ponijeti osobnu i zadnji račun da bi se utvrdio korisnik usluge. Za domaćinstva ova usluga je besplatna. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do petka od 8 -16 sati. Subotom od 8-12 sati. Broj telefona u reciklažnom dvorištu je 782 78 86. Može nas se kontaktirati i na 527 432 kod naših referenata.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here