Zimske igre Gradske knjižnice i čitaonice: Umjesto knjiga – jurnjava baterijskih autića, letovi dronova, vožnja hoverboarda…

U ovo vrijeme zimskog školskog odmora, Gradska knjižnica i čitaonica Petrinje, (besplatno i bez razlike na članstvo) za svu zainteresiranu djecu i mladež, u tri dana po jedan sat organizira osnovnoškolskom dobnom uzrastu zanimljivu, atraktivnu zabavu.
U maloj dvorani Hrvatskog doma, ispod odjela za odrasle članove Knjižnice, ravnatelj Ante Mrgan i informatičar Matija Jurčević, nadziru jurnjavu baterijskih autića na daljinsko upravljanje, letenje dronova i vožnju hoverboarda. Za ove zanimacije djeca koriste aparate knjižnice ili donose sami svoje. Prvi dan ovih posebnih novotehničkih igri bio je u petak, danas u utorak povećalo se dječje društvo, a treći i posljednji dan dronijade i hoverboarda bit će u petak 11. siječnja, opet od 11 sati.
Leo Jelić, osmaš Prve osnovne škole Petrinja i danas je pod rukom donio svoj hoverboard, nabavljen prije godinu i pol dana, a najviše vožen po Sajmištu, gdje i stanuje. Već dvije godine ovaj dječak posjeduje i vlastiti dron, ima bicikl, a obitelj na Kupi čamac s motorom, pa je tehnički vrlo napredan i usmjeren.


U vožnji malih autića, letenju dronova i igranju rukometa na hoverboardima uživali su i ostali sudionici današnjeg poziva Gradske knjižnice i čitaonice.Dječaci-osnovci su prevladavali, među djevojčicama bile sestre Gabriela i Viktoria Vučak, Hana Škrinjarić i druge, a jedine izvan Petrinja, mama Manon Debić iz Gora je dovezla svoje osnovce Anu i Jakova.
Dvoje najmlađih, još uvijek izvan škole, ali jednako zagrijanih za sva ova nova čuda tehnike, su šestogodišnji Vito Bobeta i 5,5 godišnji Andrija Petračić-Štajcar, koji je i drugi dan, s tatom Domagojem, donio svoj dron, najnoviji dar pronađen ispod bora za nedavni Božić.
Dolazimo ponovo i u petak, odlučno su odlučili igrači današnjeg utorka, a organizatori i animatori stričeki Ante i Matija za taj treći i završni dan zimske dronijade dopunit će istrošene baterije i u dvorani složiti poligone za nove vrste općeg veselja i uzbuđenja s autićima, dronovima i hoverboardima.
Novinar: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here