Triatlonac s gitarom: Luka Mićanović

Autor: Miroslav Šantek Cobra

 

Sinoć su se u Maloj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma ljudi iz Triatlon kluba Petrinja koji svoje slobodno vrijeme vole trošiti trčeći po nasipu Petrinjčice, a što im je postao i zdravi način života, lijepo zavalili u stolice i između djelova službenog programa njihovog internog događaja – nagrađivanja njihovih članova za postignute rezultate prošle godine mogli čuti njihovog člana, triatlonca kako svira akustičnu gitaru i pjeva za mikrofonom.

Taj dečko je i bio razlog mog dolaska na to mjesto jer vidjeh na najavi događaja da će okupljene zabavljati mini koncertom Luka Mićanović. A kad netko svira gitaru i pjeva rock, velike su šanse da će završiti na PS portalu. Nije to baš jednostavno izaći pred publiku, objesiti gitaru oko vrata i zasvirati. Pogotovo, ako niste profesionalac, već ste više kućni ili tulumski svirač gitare. Krenuo je s dosta zahtjevnim Dire Straitsima i Eric Claptonom, Roy Orbisonom i The Ventures, a našlo se između ostalog mjesta i za stari hit Latina – Divno je biti nekome nešto.

Luka kaže da ga je naučio svirati gitaru još davne 2000. u Trogiru njegov prijatelj iz Osijeka Denis Ravlić koji je danas profesor klarineta u Osijeku, a taj Denis je Luki pokazao kako se svira gitarski uvod tadašnjeg velikog hita grupe Red Hot Chilli Peppers – Californacation, a odmah zatim i S mog bicikla pala si – od domaćih  Vatrogasaca. Slijedile su godine vježbanja i sviranja samom sebi za dušu, Luka ne nastupa, a ponekad u ovakvim prigodama zasvira ekipi. I tad se, veli, osjeća najbolje.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here