Kad prođu sve novogodišnje fešte, kad se nakon par dana zaborave svi pokušaji i želje promjena života koje si mnogi ljudi zadaju da će s početkom godine “sigurno” ostvariti, kad se siječanj počne zavlačiti duboko pod kožu svojom hladnoćom i mrakom, kad se u malim gradovima poput Petrinje baš ništa više ne događa, kad sve izgleda očajno i depresivno i kad poželite pobjeći negdje gdje ima života, mladosti i zabave, ja znam da me svakog desetog siječnja čeka još jedna fešta koja se ne može izbjeći ni pod koju cijenu, kao što kaže stara petrinjska poslovica – ni da sjekire padaju s neba, a ona se sastoji od predoziranja golemim količinama kalorija u obliku svih vrsta pizza koje možete zamisliti i dobre cuge – u mom slučaju crnog piva.

U ulici Brezje tog datuma se na jednu noć otvori privatna pizzeria u čijoj kuhinji slavljenica rođendana – dama u najboljim  godinama po imenu Edit pozove ekipu koju dobro nahrani i ugosti. Ona je predstavnik one isključivo rock orijentirane skupine građana i u čijoj kući nema svirke narodnjaka i sličnih stvari i može se reći da se scene i trenuci koje se dožive pod tim krovom baš i ne mogu vidjeti nadaleko. Obično sve to krene kao i na mnogim drugim tulumima širom svijeta, uz dobru klopu, cugu i spiku i sve uz muziku s You Tubea. A kad atmosfera dostigne kritični trenutak hvataju se gitare (kojih po ovoj kući ima..), a vrsni svirači krenu sa svirkom.

Dragan Prošić u narodu petrinjskom zvan Proja je čovjek kome je rock način života. On je i jako dobar svirač gitare i pjevač (i buduća velika priča PS portala), i on je jedan od tih sinoćnjih svirača koji se latio tog nstruentsa sa šest žica i zasvirao. Jedan od tih trenutaka je i zabilježen video materijalom. Stara dobra, svim rockerima poznata stvar – Soldier of Fortune.

Soldier of fortune <3/ Whitesnake/David Coverdale

Gepostet von Edit PO am Donnerstag, 10. Januar 2019

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here