Svjetla za jednu B.

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Još koji dan i gotovo. Ili bi preciznije bilo reći – još koju noć i gotovo. Božićno, adventski, novogodišnji događaji su iza nas, borovi su završili u smeću, kuglice su posložene u kutije, uskoro će nestati svi tragovi ovih događaja.

Jedan od njih je još uvijek aktivan. Svijetli u noći. Petrinjski gradski park je već nekoliko sezona raskošno okiićen nizovima lampica povješanih na sve moguće objekte i drveće u njemu. Podsjeća na zagrebački Zrinjevac u malom, a sve je krenulo još prije desetak godina kad je skromna rasvjeta koja se stavljala po krošnjama drveća u to doba dobila svjetlosno pojačanje u fontani. Taj detalj se svake godine ponavlja, a prije nekoliko sezona rasvjeta parka je dobila današnji izgled.

Na početku su mnogi bili oduševljeni svjetlosnom raskoši, dok su neki govorili da je to teški kič, a bilo je i nemilih događaja, kad su neki nepotnati počinitelji prerezali električne kablove i na taj način ugasili dijelove rasvjete. Bilo je svega, najviše uspomena. Onih digitalnh. Današnji smartphoni sasvim dobro odrađuju fotografske zadatke i vjerojatno su tisuće fotografija pohranjene na fejsu ili računalima Petrinjaca i njihovih gostiju.

Jednu B. iz Siska grada je također očarao taj osvijetljeni park, sjela je u auto, prošetala parkom i snimila fotke za uspomenu, ali kaže da joj treba pomoć i da bi htjela fotografije parka vdjeti i na bespućima interneta.

Šta sam drugo mogao, već uzeti fotoaparat i u potpunoj samoći i hladnoći koja se sinoć nadvila nad Petrinjom prošetati kroz ta svjetla i snimiti ih. Za jednu B. I sve nas.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here