Darovitost petrinjske odgajateljice Vesne Brebrić ovoga je puta izražena u ukoričenom obliku. Radi se o knjizi naslova „Upoznaj Petrinju s Ivom i Vedranom“ koja će upravo sutra 14.1.2019. doživjeti svoju zasluženu promociju.
Mnogi Petrinjci poznaju tetu Vesnu i njene hvalevrijedne angažmane u radu s djecom, a evo što sama autorica kaže o knjizi:

„Ideja o nastanku ove knjige tinjala je u meni dugi niz godina, a kada je Grad Petrinja (nadležna tijela, ustanove, udruge građana, pojedinci, mediji, odrasli i djeca) ušao u proceduru prikupljanja podataka i provođenja aktivnosti kako bi formalno zadovoljio kriterije za stjecanje statusa Grada – prijatelja djece, kao članica koordinacijskog odbora Akcije, osim aktivnog osobnog i profesionalnog angažmana, osjetila sam potrebu staviti na papir upravo ono o čemu sam cijelo vrijeme promišljala.
Podijeliti ljubav prema rodnom gradu sa svojim najvjernijim prijateljima – djecom bio je moj jedini cilj. Knjiga je dar svoj djeci, ponajprije onoj koja žive u gradu Petrinji, potom onoj koja će se iz nekoga razloga u njemu zateći, a posebno onoj koja će ga nakon čitanja ovih stranica zavoljeti.
Osim povijesnih i aktualnih činjenica kojima smo obvezni izložiti djecu, knjigu obogaćuju tri priče: Snjegović, Priča o kestenjaru i Mali anđeo. Priče su i fikcija i stvarnost. One su istinite zato što je istinita poruka koju im želim poslati. Vjerujem da će i mnogi odrasli pronaći u njoj zamagljeni kutak svoga djetinjstva.
Obzirom da sam članice Mješovitog zbora, Ženskog vokalnog ansambla “Petrus”, organizatorica i voditeljica Gradskog dječjeg zbora kao i tajnica Društva, raduje me što je izdavač upravo Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“, Drušvo neprekinutog rada i djelovanja još od davne 1864. godine.
Nešto opširnije o tome tko je sve i na koji način dao svoj nesebičan doprinos u konačnoj realizaciji ovog djela reći ću na promociji u ponedjeljak, 14.1.2019. u 18.00 sati u Maloj dvorani POU“ Hrvatski dom“ te vas srdačno pozivam na jedan radostan događaj.“

M.L.L.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here