Na klizalištu Petrinje završila zimska škola : „Sličuhanje“ još do nedjelje 20. siječnja

Na zimskom klizalištu po zaleđenom igralištu Gradskog rukometnog stadiona Petrinje i ove je sezone jednotjedna besplatna škola klizanja održana za predškolsku djecu i učenike nižih razreda osnovne škole. Na prve nesigurne korake, pa sve hrabrije, bolje i uspješnije, po ledu na otvorenom odlučilo se 70-tak polaznika i kroz igru i rekreaciju, svi su uspješno svladali osnove klizanja.
Tradicionalnu zimsku školu i sada su pohađali dječaci i djevojčice, braća i sestre iz Petrinje i okolice, a među njima cijeli program svladali su bratić Lovro i sestrična Franka Tomić. Oboje su prvaši škole u Zagrebu, ali su cijeli zimski odmor proveli kod bake Jadranke i djeda Steve u Petrinji i redovno dolazili na poduku klizanja. Ovdje im je bilo lijepo, bez gužve i masovnosti kako je u sličnim klizalištima po Zagrebu
Petrinjsku školu na ledu vodili su iskusni mladi klizači Karlo Rospacher, Karmen Marjanović, Fabio Ostojić, Filip Horinek i Chiara Proser, a na samom ledu, okružene svim polaznicima diplome su im uručile zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb i direktorica Poslovnih zona Petrinje Jasmina Robinić.
-Sa zadovoljstvom mogu reći da smo i ove godine animirali puno djece. Prije dodjele diploma pokazali su što znaju i što su naučili: kako na ledu pasti, ali ustati i klizati, voziti slalom, igrati se s lopticama. Puno su naučili u tjedan dana i sasvim dobra podloga za vrlo dobrog klizača. Divno je da djeca mogu ovako vrlo povoljno, dobro i kvalitetno iskoristiti svoje slobodno vrijeme- kazala je V. Kaleb.
U petoj zimi djelovanja ovakvog klizališta u Petrinji cijeli projekt tijekom prosinca 2018.-siječnja 2019. vodile su Poslovne zone, čija direktorica J. Robinić ističe da će se sve ponoviti opet krajem ove godine. Za ovosezonsko klizalište u gradskom proračunu osigurano je 190.000 kuna, a radost i veselje djece i svih ostalih starijih i odraslih, potrajat će još ovaj tjedan.
– Završavamo u nedjelju 20. siječnja, a za oproštaj u subotu 19. ovog mjeseca poslijepodne još će se izvesti plesna bajka na ledu- najavljuje J. Robinić.
I u ovom zadnjem tjednu uobičajeni je dvosatni raspored klizanja od 10-12 sati, 13-15, 16-18 i 19-21, za djecu je ulaznica pet kuna, odraslih 10, a najam klizaljki plaća se 10 kuna. Za one koji nemaju svoje vlastite “sličuhe”, u najmu je 130 pari od 26 do 46 broja.
Tekst i foto: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here