Nastavljamo ples po otoku

Nastavljamo kružiti po otoku i dalje vam pokazujem svoje najdraže lokacije. Zadnji put kada sam vas vodila po otoku prošli smo meni najdraže četiri lokaciji, iako bih mogla nabrajati do sutra, proći ću samo one koje najviše kotiraju na mojoj listi. Dobila sam upite kada je najbolje posjetiti Maltu? Po meni u periodu od svibnja do kraja listopada ukoliko želite biti sigurni da će vas poslužiti dovoljno toplo vrijeme za kupanje, iako je Malta lijepa u bilo koje godišnje doba i dovoljno topla, ako se mene pita. S brojanjem samo nastavljamo dalje. Pa krenimo.

LOKACIJA BROJ 5. St. Agatha’s Tower ili Red Tower

Jedna od najpoznatijih lokacija na otoku, iako nije previše pristupačna i daleko je od glavne ceste, nema nikakvog prijevoza, tako da ukoliko niste autom, osuđeni ste na sat vremena hodanja. Ukoliko volite hodanje kao i ja onda vam to ne predstavlja problem. Toranj je poznata lokacija gdje je bila snimana serija Game of Thrones. Jedni savjet, ovako skakanje ne preporučujem da isprobavate jer je jako strmo i nije najbolje rješenje osim ako ne želite završiti ozlijeđeni.

Dok se s druge strane samog tornja pruža slijedeći pogled:

 

LOKACIJA BROJ 6. Izgubljena lokacija

Slijedećoj lokaciji na našem putu zaista ne znam ime i nisam uspjela ni pronaći na internetu jer nije ucrtana ni na jednoj karti. No ukoliko je budete tražili nalazi se iza poznatog bijelog tornja, no od samog bijelog tornja imate hoda do samoga mjesta oko sat i pol. Jedan je od prirodnih bazena na Malti gdje lokalci dolaze kajakom istraživati to isto područje. Ukoliko pitate lokalce u blizini oni će vas znati usmjeriti. Mi smo je otkrili sasvim slučajno jednog dana dok smo se gubili i istraživali po otoku. Ne kažu uzalud da gubljenje vodi do najboljih i najljepših lokacija i ja bih se zaista složila s time.

 

LOKACIJA BROJ 7. Dingli Cliffs

Jedno od najljepših mjesta za gledanje zalaska sunca. Također na samom kraju otoka i povezanost javnim prijevozom je gotova nikakva. Tako da svakako preporučujem prijevoz automobilom. Autobus ne ide po redovnom rasporedu i dolazi svaki treći u odnosu na raspored, također voze svaka 2 sata, pa sada računajte koliko se isplati riskirati, osim ako nemate želju kampirati to je nešto sasvim drugo. Ništa zanimljivo ni posebno, osim crkvice u kojoj se odvijaju vjenčanja i jedne kočije s konjima, osim zalaska koji je s tog mjesta neprocjenjiv.

Što se tiče mojih najdražih lokacija na otoku, polako to privodimo kraju. Nema ih puno, generalno gledajući bile bi sve. No to bi potrajalo puno duže i mogla bih pisati danima samo o tome. Nešto ipak želim ostaviti da vas iznenadi pri vašem posjetu. Nadam se da sam barem neke od vas zainteresirala za posjet ovoj malenoj mediteranskoj državi. Ako je barem jedna osoba kroz moje priče poželjela otići tamo, postigla sam zaista puno. Ukoliko trebate neke savjete ili ne znate kako isplanirati put i vrijeme na samom otoku, stojim na raspolaganju.

Do novih zgoda ili nezgoda s Malte, uskoro!

Pssst! Nivesine avanture pratite i na njezinom blogu!

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here