Strašno je kada izgori kuća

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Sasvim sigurno jedna od gorih stvari koja se može dogoditi je kada nekome izgori kuća, u tren oka u plamenu nestane sva muka,trud, novac, vrijedne stvari, uspomene, krov nad glavom…. Nažalost, takve stvari se događaju svakog dana, a nedavno je i u našem kraju došlo do vatrene nepogode.

4. siječnja u selu Strašnik pored Petrinje dogodio se požar čiji je uzrok bio ostavljeni pepeo kojeg ej vlasnik kuće odložio u drvarnici, a vatra je zahvatila cijeli objekt koji je potpuno izgorio i uništio i parkirani traktor i mnoge poljoprivredne alate i vrijedne stvari. Požar se proširio i na obiteljsku kuću gdje je zahvatio krov terase, ulazna vrata i dio krovišta. Srećom brzo su reagirali dečki iz Javne vatrogasne postaje Petrinja i ugasili požar i tako spasili cijelu kuću od potpune katastrofe.

To zgarište i mjesto tužne nesreće obišao je prije nekoliko dana i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i pružio financijsku podršku u iznosu od 10.000 kuna namijenjenim za nabavku potrebitih stvari i ovim putem poručio da se svi zajedno senzibiliziramo i pomognemo jedni drugima kada nam je pomoć najpotrebnija.
Obitelj Bjelac se zahvalila svima na pomoći, a posebice Gradu Petrinja i Stanić graditeljstvu koji su u vrlo kratkom roku sanirali štetu i time omogućili obitelji da se vrate u svoj dom.

Foto: Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje, facebook Rad za naš grad

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here