Jeste li spremni za Virtualnu šetnju Petrinjom?

Najnovija stvar iz “kuhinje” Turističke zajednice Grada Petrinje je upravo dana na korištenje Petrinjcima njihovim gostima i svim ljudima koji će turistički posjetiti Petrinju.

Turistička zajednica provodi projekt muzealizacije, odnosno interpretacije kulturno povijesnih znamenitosti Grada Petrinje. U prvoj fazi su postavljene interpretacijske table na povijesne građevine, a ovom novom Virtualnom šetnjom željeli smo istaknuti najznačajnije građevine u staroj jezgri grada. Riječ je o virtualnim šetnjama, panoramama 360º koje Igor Tomljenović radi za klijente uglavnom u turističkom sektoru, jer fotografija na internetu ne može više biti jednodimenzionalna, kao to nije ni sam internet. Panorame su sastavljene od nekoliko fotografija snimljenih, te potom računalno obrađenih, u HDR (High Dynamic Range) tehnologiji, uz pomoć vrhunske i informatičke opreme. Šećući pogledom po Igorovim panoramama, promatrač se osjeća kao da lebdi usred prostora, okružen prizorima kakve može vidjeti samo uživo, golim okom (uz malo sreće), a nipošto ne na statičnim, jednokadarskim fotografijama, ma koliko kvalitetne bile. Mogućnost “penjanja” ili “spuštanja” po punoj panoramskoj vertikali od 180 stupnjeva uz prigodu da se iz bilo kojeg elevacijskog kuta nanovo krene u punu horizontalnu rotaciju, k tome i uz “zumiranje” po želji, uz uvijek jednaku oštrinu svakog detalja, čini panorame Igora Tomljenovića potpuno jedinstvenima na domaćem i stranom tržištu.
U gornjem lijevom uglu imaš globus, koji otvara zračnu fotografiju na kojoj se opet može “navigat” i direktno doći na specifičnu lokaciju. Najljepše izgleda kad se klikne odmah na početku full screen mode, pa se gleda preko cijelog ekrana – kaže direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj.

Kliknite na link ispod i upoznajte samo neke od dijelova našeg malog grada. U šetnji možete obići Prvu osnovnu školu, Srednju školu, Gradsku vijećnicu i Baroknu palaču, Stari magistrat, crkvu sv. Lovre (vanjski i unutarnji dio), POU Hrvatski dom (također vanjski i unutarnji dio) i Galeriju Krsto Hegedušić. Vjerujemo kako naše sugrađane vežu i posebne uspomene za određene lokacije.
Uživajte u našem malom gradiću velikog srca!

Link za Virtualnu šetnju Petrinjom: http://petrinjaturizam.hr/virtual/?fbclid=IwAR1pW9gWzWT1ioMdD7gahnqrFStQYOd97cIvi4M_15tzFT4dmZfbiPHxvh0

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here