Nema više semafora kod Gavrilovića

Nema više semafora kod Gavrilovića. Ovu rečenicu su mnogi izgovorili jučer i danas. Mnoge je petrinjske vozače “razveselila” ova vijest. Nema više dugih čekanja u koloni, nema vozača koji pretiču cijelu kolonu i pokušavaju se ubaciti u promet mimo svih prometnih pravila, nema uletavanja onih koji su prošli kroz debelo crveno sa suprotne strane i sad jure u susret sudbini, nema ni psovki, ni trubljenja, ni nervoze – nema ni objava po fejsbuku. Sve je nestalo.

I sam sam se zapitao čekajući kao zadnja budala u nedjeljno rano jutro prvi na semaforu koji se crveni ispred mene, a nigdje ni žive duše, zašto se to događa. Zašto trebaju mjeseci da se “aglomerira” taj vitalan centralni dio spoja Petrinje i Siska. Zašto se ne dovedu “veće snage” i to srede u tjedan, dva, ako se ne može prije. Zašto popodne ili po noći se ne dovedu majstori i srede stvar, o vikendu da ne govorimo.

Sinoć u kafiću, između dva piva, dobaci jedan prijatelj rečenicu: Jel znaš da nema više semafora kod Gavrilovića? Drugi mirno zapali cigaretu, povuče dim i kaže: Do kada?

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here