10 unazad: Bicikl na znaku

Današnja retro priča nas vraća točno deset godina unazad – u siječanj 2009.

U to doba moj kolega Antun Petračić Toto i ja bili smo novinari najvećih i najčitanijih dnevnih novina u Hrvata koje su u to vrijeme bile “gladne” za zanimljivostima i pričama s ulice i stvarnog života i objeručke su prihvaćale i objavljivale takve stvari koje su bile čitanije od bilo kojih lokalnih posjeta i poteza bilo kojeg političara.  Tog dana je u Petrinju nekim rasporedom dolazila tadašnja županica Marina Lovrić i za njom hrpa medija s ugovorima o medijskom praćenju i jednostavno su svi projurili preko najveće petrinjske spavaonice – stambenog naselja Sajmište na neku drugu lokaciju, a mi smo zastali jer smo ugledali nesvakidašnji prizor.

Na samom uglu ulice koja se diči imenom košarkaškog genijalca Dražena Petrovića, na znaku koji nosi tablu s njegovim imenom, netko je objesio bicikl. Opće poznate stvari su da se prometni znakovi izvaljuju iz ležišta,  bacaju na zemlju ili jarak prekoputa, odvlače se par stotina metara dalje do obližnje Petrinjčice gdje se bacaju u vodu, potrgaju se na razne načine ili se zašaraju do neprepoznatljivosti,, a ima i slučajeva da se iščupaju i postave u privatnu dnevnu ili spavaću sobu pa netko čim se probudi ugleda njegov omiljeni znak – vandaliziranja znači ima na nebrojeno načina.

Ali podići bicik i zataknuti ga na vrh znaka – takav slučaj još nismo vidjeli ni registrirali do tada. Stajao je taj bicikl neko vrijeme na tom mjestu. Nitko ga nije skinuo,sve dok nije završio u novinama i postao slavan.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here