Zanimljivo je kako se kao u onim američkim kriminalističkim serijama tipa “Zaboravljeni slučaj” mogu i u stvarnosti dogoditi slične stvari. Naime, prije nekoliko dana PS portal je objavio jednu retro priču o nesvakidašnjem prizoru koji je u dnevnim novinama prije točno deset godina – u siječnju 2009. obišao svijet. Radilo se o biciklu postavljenom na znak – ploču s imenom ulice na petrinjskom stambenom naselju Sajmište. Više tisuća ljudi je pročitalo tu priču, a jedan od njih je prepoznao svoj bicikl.

Postoji u Petrinji  sportski klub koji je prilično marginaliziran u medijima, nezanimljiv prema jednom nogometu (kojeg ustvari baš svatko zna i može amaterski igrati),klub koji djecu uči drevnoj borilačkoj vještini karatea – spoja duha i tijela. Jedna posebna spika kojom oni koji krenu i koji se zaljube u nju nikad ne odustanu – karate je cjeloživotno učenje.

Mnogim Petrinjcima poznati predstavnik i jedan od trenera tog karate kluba Filip Srebačić u to doba je živio na Sajmištu, svoj BMX bicikl je vremenom prerastao i odložio ga u podrumu. Ubrzo se odselio iz tog naselja, a netko je očito bicikl iz podruma izvadio, odvezao i postavio na putokaz. Ne zna se ni tko ga je skinuo sa znaka i što se na kraju dogodilo, ali evo, saznali smo vlasnika.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here