Zubato sunce

Sinoć je siječanj odlučio pokazati svoje hladne bijele zube i prosuo je hladnoću i kroz naše krajeve. Hladna noć s temperaturama ispod nule zaledila je ulice i dvorišta, a jutro je osvanulo obasjano suncem. Onim zubatim.
Kažu stari zapisi da siječanj što dalje odmiče postaje sve ljući i ljući a da oko Svijećnice (2.2.) sve se iznenada promijeni u trenu i zemlju prekrije novi snijeg koji može padati i nekoliko dana bez prestanka. Tako kažu. Što će biti – vidjet ćemo.
Hladno petrinjsko jutro i zubato sunce je uvelike smanjilo subotnju gužvu u gradu. Digitalno čudo današnjice zvano Viber donosi mi zanimljiv razgovor s jednom ženom koja se umotala u “skafander”, sjedi na terasi svoje kuće i puši cigarete, a ispred nje je kaže smrznuti svijet. Ali, gori i topli kamin u kući.
Gradska tržnica je prilično prazna. Malo tko je odlučio na hladnoći prodavati robu, ali su zato kafići prilično dobro popunjeni. Pločnici su zaleđeni i vrlo skliski, dok su glavne prometnice u gradu prohodne. A zubato sunce “grije”.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here